Fietsgids: Fiets de schitterende zilverroute
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Reacties


Op deze pagina vindt u een overzicht van de ingezonden reacties. Wilt u zelf een reactie plaatsen? Stuur dan een email naar: reactie@cyclingeurope.nl.


Beste Paul, beste heer Benjaminse!

Wij zijn weer terug van een fietsavontuur van 4 maanden in Spanje. Ik wil je graag laten weten dat we hebben genoten van jouw geweldige gidsen: Barcelona 2 (vanaf Avignon), Andalusië en de Zilverroute. Wat een prachtige routes. Gecombineerd met Santiago 3 en de Katharenroute (tot Carcassonne) 6500 ultieme fietskilometers. Fantastisch om op deze manier zo midden in het Spaanse leven, de Spaanse cultuur en de Spaanse natuur te zijn. Weg van de rest van de wereld, helemaal elke dag opgaan in onze reis. Op Polarsteps kunnen mensen een inkijkje krijgen in ons avontuur (Erik en Ineke op ten Berg, fietsen door Spanje).

Dus mijn vrouw Ineke en ik willen je graag bedanken voor het uitzetten en onderhouden van deze 3 Benjaminse-routes! Ons volgende lange fietsavontuur (2024?) wordt waarschijnlijk de Iberica-route vanaf Lissabon, voorafgegaan door nog een keer Andalusië te doorkruisen (vanaf Sevilla of Malaga). Ook weer op onze Koga F3-fietsen, zonder electrische ondersteuning, op eigen spierkracht.Hector Vansina heeft een schitterende video gemaakt over de Zilverroute, die al enkele prijzen heeft gewonnen bij de amateurfilmers in België. Samen met zijn vrouw had hij al eerdere tochten door Spanje gemaakt maar voor de Zilverroute heeft hij een ware film afgeleverd van 45 minuten, compleet met voice-over. Hij volgt daarbij nog vooral de oude editie van de Zilverroute, hetgeen om te fietsen niet altijd het beste is, maar ook dat zie je. Alle highlights zijn met bijzonder oog voor detail en hun geschiedenis prachtig in beeld gebracht. Van harte aanbevolen. Je kan de film vinden op YouTube op deze link: https://youtu.be/l4HVVqoCCq4In september en oktober van dit jaar hebben we (Theo mijn echtgenoot en ik) de zilverroute gefietst. Van noord naar zuid, omdat we zo laat in het seizoen toch graag naar de zon toe fietsen.
Het boekje was daardoor wat lastig te gebruiken, maar met behulp van gps was de tocht zeker niet minder mooi of leuk. We hebben genoten van alles wat we tegen kwamen en gaan zeker weer een fietstocht maken en de boekjes van Benjaminse zijn heeeel erg prettig.

Als nog heel erg bedankt voor de geweldige boekjes en beschrijving.

Met vriendelijke groeten,
Janneke van VuurenBeste Paul,

Dankzij een dagje regen in NL hebben we het fotoboekje van onze tocht Lissabon – Bilbao, 16 mei – 7 juni 2017, nu reeds kunnen realiseren! Met groot genoegen kijken we terug naar deze combi van jouw routeboekjes van Lissabon naar Salamanca en ons eigen vervolgtraject vanaf Salamanca naar Bilbao. Een Zilverroute met een Gouden rand.

https://www.albelli.nl/onlinefotoboek-delen/40deb542-e30d-44c5-b05b-b1099b09af2a

Van dat laatste traject heb ik eerder details per mail aangereikt.

Veel groeten,
Bert Tuinzaad en Ine de SmetHierbij een uitgebreid verslag van Lex Schreijer om andere fietsers ook een plezier te kunnen doen. Daar zit ook een leuk filmpje bij met een impressie van de route. lexschruijer.com/de-zilverroute-via-de-la-plata-per-fiets

Het is heerlijk hier te fietsen, vooral het deel van Sevilla naar Salamanca via de onverharde paden vond ik prachtig, dank voor je inspiratie hiertoe!Beste Paul,

Van 13 augustus tot 13 september hebben wij de route gereden. Wij zijn begonnen en Pamplona en gestopt in Santiago. Een schitterende route en goed beschreven. Het aantal overnachtingen is voldoende al is het soms wel eens even zoeken (of beëindigd of zelf met vakantie). De route was voor ons best wel pittig door de extreme hoge temperaturen. De hellingen zijn goed te doen al zijn ze soms wat steiler als is aangegeven. Kortom een schitterende route om volop te genieten van cultuur, natuur en de ontmoetingen. Ons verslag is na te lezen op www.cenk.waarbenjij.nu.

Corry en Kees van t Zelfde


Goedemorgen,

“Afgelopen 10 dagen ben ik via de Zilverroute van Ronda (Málaga) naar Santiago gereden via de Zilverroute. De warmte heb ik vermeden door elke ochtend om 7 uur weg te rijden. Dat is allemaal prima verlopen. Logies, bars en restaurants zijn in zulke mate aanwezig dat planning eigenlijk niet meer nodig is. Wel heb ik steeds iets voor mijn ontbijt moeten regelen omdat dat doorgaans pas vanaf 7 uur verkrijgbaar is.

Een bijzondere vermelding voor de fietsenwinkel Kilometro.0 in Plasencia. Mijn achterwiel begaf het en deze mannen hebben me fantastisch geholpen zodat ik binnen een dag mijn weg heb kunnen vervolgen.

Voor wat betreft de route vond ik Galicië het absolute hoogtepunt. Even stevig klimmen maar dan krijg je ook een prachtig groen landschap met geleidelijk steeds bredere dalen. Onderweg is de route overal eenvoudig te volgen en op de N wegen zelfs uitstekend bewegwijzerd. Alleen dwars door Ourense is het heel even zoeken maar iedereen kent de route naar Santiago dus met vragen is de route snel weer gevonden.

Het vervoer van de fiets terug per trein was wel even een punt van aandacht. Zelfs op het station van Santiago is niemand duidelijk of de fiets mee mag of niet. Bij de kiosk op het perron is wel alle materiaal verkrijgbaar om je fiets in te pakken. Uiteindelijk vond de conducteur het geen probleem maar zijn collega, na overstappen in Madrid wel. Maar ook dat is uiteindelijk weer gelukt."

Het was weer een prachtige fietstocht.

Met vriendelijke groet,
Ger de Heus


Wij hebben half mei begin juni de zilverroute gefietst. Wij hebben ontzettend genoten van de tocht, gekozen voor de “verharde” route. Goed gedocumenteerd boek, wat we op onze hele reis hebben geraadpleegd.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Zilverroute
Zilverroute
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS