Fietsgids: Fiets de schitterende zilverroute
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Hier plaatsen wij accomodaties die nog niet aan de nieuwste druk zijn toegevoegd. Wilt u een accomodatie aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Kaart Sevilla
Sevilla heeft geen eigen camping, maar in Dos Hermanas is een heerlijke camping met vlakbij een busstation naar de stad. We hebben daar meerdere keren gebruik van gemaakt. Fietsen van het centrum naar Dos Hermanas hebben we eenmaal gedaan, maar is geen aanrader, omdat je uiteindelijk toch weer ergens op een erg drukke weg terecht komt.

Kaart 01
In El Real de la Jara hebben we overnacht op de zona acampada zoals beschreven. Belangrijk is dan wel dat je het deel van het terrein neem wat vóór de rivier ligt. Wij stond ná de rivier, dan sta je erg dicht bij een bar die tot laat in de nacht open blijft, alles ging goed, maar het gaf een wat onrustig gevoel. Vanaf El Real de la Jara hebben we wel het onverharde stuk gefietst, erg goed te doen.

Kaart 02
We hebben vannacht in een prima optrek in Burguillos geslapen. Het heet Casa Paco, Calle Agua 5 Burguillos, tel.: +34615450667 of +34661919809. Slaapkamer met 3 bedden oké, maar grote badkamer met ligbad, keuken met wasmachine en droger, en groot balkon met zitje. Dat alles voor €35,- (2022)


Kaart 04
In El Real de la Jara hebben we overnacht op de zona acampada zoals beschreven. Belangrijk is dan wel dat je het deel van het terrein neem wat vóór de rivier ligt. Wij stonden ná de rivier, dan sta je erg dicht bij een bar die tot laat in de nacht open blijft, alles ging goed, maar het gaf een wat onrustig gevoel. Vanaf El Real de la Jara hebben we wel het onverharde stuk gefietst, erg goed te doen.


Kaart 06
In Zafra overnacht in Albergue Convento S. Francisco, € 30 voor 2 p, (2021) fietsen mochten in de binnentuin staan. Albergue met slaapzalen gescheiden voor mannen en vrouwen. Heel vriendelijk ontvangst, mogelijkheid tot avondmaaltijd en ontbijt met bijbetaling. Toppertje.


Kaart 09
In Merida overnacht op de camping, echt wel vergane glorie.


Kaart T5
In Trujillo hebben we overnacht in Hostel Julio, 39e voor 2p, vriendelijk, schoon en netjes, maar fietsen moesten naar boven, wat ik niet prettig vind met twee stalen rossen.

Kaart 13
In Galisteo: La Pension del Parador , Avd. Puente Romano, tel. 615284201 - 645986793, 15 euro pp., ontbijt inbegrepen (2 pers. kamers) - aanbevelenswaardig!


Kaart 15
Overnacht op de camping in Hervas, El Pinajarro, vriendelijke ontvangst, leuk terras waar je lekker kan eten.


Kaart 16
In Valverde de Valdelacasa hebben we overnacht in een albergue voor 15 e voor een 2p kamer en 7e pp voor het diner in de bar. Sleutels ophalen bij de plaatselijke bar, waar ze geen Engels spreken. Gelukkig was er een andere pellegrino die ons geholpen heeft. Schoon en vriendelijk. Het blijft toch iedere keer weer heel bijzonder om in een albergue voor pellegrino's te overnachten.

De Albergue in Endrinal is gesloten. Alternatief: De pelgrimsherberg in Fuenterroble, 8 kilometer van de hoofdroute. Die is ons uitstekend bevallen. Wij hadden er bovendien een leuke ervaring. Zie mijn verslag van Zilverroute: lexschruijer.com/de-zilverroute-via-de-la-plata-per-fiets


Kaart 17
Salamanca: JCH Congreso, heeft appartement voor € 50,- per nacht, ook via booking.
Voordeel, zelf koken en je kunt er gratis de was doen.
Kwam ons even goed uit. Dichtbij het centrum in een rustige straat
Hotel Don Juan, (50 m van de de Plaza Mayor) heet nu hotel Alda (Calle Quintana, 6). Wij betaalde 70 euro voor 2 nachten.
In Salamanca op de camping Don Quichot, deze is ook in het naseizoen nog gezellig druk met campers. Je kunt gemakkelijk en veilig langs de rivier over een fietspad naar de stad fietsen.


Kaart 19
In Zamora overnacht in Hostel Sol, 32e voor 2p, vriendelijk, schoon en netjes, maar wederom de fietsen naar boven, wel met de lift dit keer, maar daar pasten ze ook alleen in staand op het achterwiel. Fietsen stonden in ruimte van de schoonmaakster die pas om 9 uur begon. Wij waren daar in het naseizoen en dan is de zon net op en vertrokken we dus laat, maar zomers ...


Kaart P3
De camping in Figueruela ias permanent gesloten. Die van Rio de Onor gaat in het seizoen weer open. Vlak voor de camping in Figueruela is ook een zona acampada, daar hebben we toen overnacht. Het gebied rond de grens met Portugal is inderdaad desolaat, maar ook heel erg mooi.

Kaart 21
Granja de Moreruela. Via uw boek kwamen we op: Juan Manuel. Echter die willen enkel nog groepen. Bij toeval stuiitte wij op : Donde Victor Luna. Hij is dit jaar gestart. Het is een trendy en super gezellige Casa Rural. Tel: +34 665 87 47 73, www.dondevictorluna.es

Kaart 22
Santa Croya de Tera: Albergue Casa Anita is niet meer. De albergue in Santa Marta de Tera is zeer goed. (5 euro)
Er is een hotel, "Juan Manuel", aan de N525 in Camarzana de Tera, tel. 980649019. In deze regio is er zeer weinig, daarom deze vermelding.


Kaart 26
In O Peirero sliepen we in Hotel Restaurante Cazador, 30e voor 2p, gerund door Aziaten, vriendelijk, schoon en netjes, fietsen mochten in de afgesloten garage. Hotel waar ook veel chauffeurs slapen, dus gezellige bedoening 's avonds in het restaurant. En wij waren erg blij daar gereserveerd te hebben. Andere fietsers moesten verder en hadden een lange dag, omdat er nergens meer plek was.


Kaart V4
Wat betreft de twee albergues in Allariz: de een is alleen toegankelijk voor groepen die vooraf gereserveerd hebben, de andere alleen voor families. Op de (prima!) camping in Allariz zijn eveneens chalets te huur.


Kaart 30
Overnacht op de camping in Allariz, Os Invernadeiros, helemaal prima.
In Ourense sliepen we in hotel Mabu, 40e voor 2p, fietsen in de garage. Lastig te vinden met de fiets, want het ligt aan een drukke weg. Geen topper.

In Ourense zijn thermaalbaden. Eén gratis maar nu gesloten wegens corona, maar ook één open waar je wel in kan na het invullen van een gezondheidsverklaring. Heerlijk en zeker een aanrader!


Kaart 32
Het monasterio en de albergue in Oseira zijn gesloten en wat ik begrepen heb gaat de albergue ook niet meer open.


Kaart 34
Vila de Cruces overnacht in het laatste hotel wat nog ruimte had, daardoor 80e voor 2p betaald. Fietsen mochten in de garage. We zijn zo in het naseizoen niet gewend te reserveren, maar alle volgende keren (we rijden de tocht van noord naar zuid) toch maar wel booking.com gebruikt en niet vertrouwd op plek in een albergue municipal. Helaas.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Zilverroute
Zilverroute
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS