Fietsgids: Fiets de schitterende zilverroute
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Hier plaatsen wij aanvullingen op de route, zodat u via deze pagina altijd op de hoogte kunt blijven van de laatste wijzigingen in de fietsroute. Wilt u een aanvulling aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Kaart Algemeen
De Ruta del Agua is een prachtige route. Helaas heeft zware regenval in het voorjaar van 2017 de weg op veel plaatsen moeilijk begaanbaar gemaakt voor toerfietsers met bagage. Met name op hellingen zit de weg vol kuilen en geulen. Het losse grind en de losse keien maken maken het fietsen lastig. In het gedeelte na ‘La Cantina’ zitten een paar lange en vileine klimmetjes. Kom je in de problemen, dan zul je lang op hulp moeten wachten. Wij zijn er geen mens tegengekomen. Zie mijn verslag van Dag 2: Sevilla - Castilblanco op lexschruijer.com/de-zilverroute-via-de-la-plata-per-fiets


Kaart 4
Vanaf El Real de la Jara naar de N-630 is de Ruta de la Plata goed opgeknapt net over de regiogrens heen in Extremadura. De eerste kilometer binnen Andalusië is nog slecht, vooral in de korte afdaling, maar daarna fietst het prima.


Kaart T3/T4
De asfalteermachine is in de winter van 2021 langs geweest. Men kan nu heerlijk fietsen vanaf aanwijzing 3 tot net na aanwijzing 1. Daarna volgt nog een klein stuk afwisselend asfalt en gravel.

Daarna een etappe langs het Canal de Oréllana, fijn fietsen, geen auto's geen dorpjes, maar er gebeurt dan ook erg weinig. Het stukje van Almoharin naar Ibahernando is inmiddels goed geasfalteerd.


Kaart T7 en 14
Komende vanaf Trujillo kan men nu vanaf Plasencia al gebruik maken van de via verde die helemaal doorloopt tot aan Navalmoral de Bejar. De nieuwe via verde moet beginnen op het stadskaartje linksonder net op de andere over van de Rio Jerte. De precieze gegevens ontbreken nog. De opening was op 27 april 2022. We hebben hem wel al helemaal kunnen volgen in het landschap vanaf Hervas tot Oliva de Plasencia. Bij Plasencia loopt het echter door een volledig opgeknapte tunnel.
Volgens berichten zou er ook dit jaar begonnen worden aan een verlenging naar het noorden toe maar daar is ter plaatse nog niets van te zien. Het pad gaat over in een smalle strook tussen de oude rails en komt op het weggetje uit vlakbij de eerste huizen van Navalmoral de Bejar.


Kaart 15
Over een prachtige nieuwe via verde van Hervás, door een tunnel onder Bejar door, naar Navalmoral de Bejar gefietst, een prachtige route zo goed als vlak en heerlijk rustig. Met alles wat je van een goede Spaanse via verde mag verwachten. De laatste 200 m voor Navalmoral fiets je over de bielzen, heel goed te doen, heeft ook wel weer zijn charme. We zijn dus in Hervas al naar de via verde gegaan (maar je kan dus al eerder vanaf aanwijzing 2 op kaart 14 onder snelweg door en RD N-630 over, PB)

Nieuw stukje Fietspad bij Bejar.

kaart15.pdf

 


Kaart 15/16
In de Extremadura en de aangrenzende regio Castillië en Leon werkt men hard aan de Eurovelo 1 op de Via de la Plata. Nu al kan men vanaf Hervas over de Via Verde naar Bejar en dan door naar Navalmoral de Bejar. Dat is bij elkaar zo’n 25 kilometer waarmee men de pas tussen de Extremadura en Castillië kan nemen. Het stijgt heel wat geleidelijker en beter dan de oude route. Alleen in Hervas moet de ijzeren brug nog voltooid worden, maar dat zal waarschijnlijk in februari 2020 opengesteld zijn. Ook al vanaf Carcabosso kan men nu de Eurovelo 1 volgen waarmee je nu zeer gelijkmatig kan stijgen naar Caparra. Het is de bedoeling dat het grootste deel van de Via de la Plata straks bewegwijzerd wordt als Eurovelo 1. Nu al kan men vanaf Caparra de bordjes volgen. Het is de bedoeling dat men straks vanaf carcbosso een ander tracé kan volgen langs een irrigatiekanaal en dan via Oliva de Plasencia Caparra kan bereiken. Daar is op dit moment nog niets van te zien.

     


Kaart Zamora stad en Kaart P1
In Zamora is het fietspad weer opengesteld waarmee men heel rustig door het bos de stad kan verlaten voor de route over het kleinste stukje Portugal. Na de aanleg van de Hoge snelheidslijn is alles weer hersteld.


Kaart V2
Het routeprofiel op V2 loopt door tot 45 km voor Guimarei. Het had echter bij Verin weer bij 0 moeten beginnen. De totale afstand A Gudina - Ourense via Verin is dan 114 km.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Zilverroute
Zilverroute
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS