Fietsgids: Fiets de schitterende zilverroute
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen

Hier plaatsen wij aanvullingen op de route, zodat u via deze pagina altijd op de hoogte kunt blijven van de laatste wijzigingen in de fietsroute. Wilt u een aanvulling aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Kaart 20
De Gps-track is nog niet aangepast aan de nieuwe route. Vanaf de rotonde bij punt 4 tot Fontanillas de Castro. De kaart klopt prima. Volg de N-630.


Kaart 22
In het hoogte profiel moet bij km 74 "Santa Croya de Terra" staan.


Kaart 24
Bij routeprofiel moet onder Mombuey 17 staan, niet 0


Blz. 13.
De route langs niet geasfalteerde paden zijn landschappelijk mooi, maar door boomwortels en stenen niet altijd makkelijk te berijden. Zeker na en bij regen af te raden.


Kaart P1 t/m P4
Bij de zuidelijke route van Zamora naar Puebla de Sanabria is het fietspad op het eerste stuk vanuit Zamora gesloten. Er wordt daar een nieuwe weg aangelegd en de verwachting is dat dit nog één à twee jaar afgesloten blijft. Het is overigens de vraag hoe het er daarna uit gaat zien. Dus vanaf de start moet men niet het fietspad nemen maar rechtsaf gaan (net als de andere route) dan bij het eerste stoplicht linksaf en na en paar honderd meter bij de y splitsing linksaf (de andere route gaat hier rechtsaf. Bij punt 2 in de gids komt deze route weer bij de oorspronkelijke route.

De eerste 40 km van deze variant zijn minstens net zo saai als de noordelijke tak maar daarna beginnen de steeneiken weer te komen en naarmate het heuvelachtiger wordt, wordt het ook weer mooier. Wel moet gezegd worden dat alle klimmetjes op pagina P2 vanaf km 39 bijna allemaal wel minimaal 7% zijn. Het wegdek was overal goed tot zeer goed. Door de overvloedige regen mocht men de brug bij Domez niet over omdat het water eroverheen gutste. Wij hebben het toch maar gedaan, want omrijden was niet mogelijk. In Figueruela de Arriba is een zeer goede slaapplaats in een soort Hostal in . (€ 45,- B&B, driegangenmenu €15,-pp) op 80 km van Zamora. Bar Restaurant La Robla. Y Apartementos Turistos Calle Fuente 2 49520 Figueruela de Arriba. +34980053052

Vanaf dat punt werd de route nog stiller en nog mooier, mede dankzij het klimmen en daardoor de mooie vergezichten. Wij zijn in een heel uur geen een auto tegengekomen. De klimmen zijn wel steiler dan het routeprofiel aangeeft. Op pagina P 4 vanaf km 96 is het één km lang 12 % en daarna tussen 7 en 10 % Dat zelfde geldt voor de klim na RIO de Onor ongeveer 1,5 km minimaal 12% en daarna nog 2 km 7/9% De tweede helft van deze klim vanaf km 6 op blad P 4 is steeds ongeveer 5%. Het uitzicht op de sneeuwbergen bij Km 9 op de top is ongelofelijk mooi. Overigens is het wegdek in de twee Portugese dorpjes wel even wat slechter (Belgische keitjes).

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Zilverroute
Zilverroute
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS