Fietsgids: Mooiste fietsroute door de Veneto (Venetie)
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Reacties


Op deze pagina vindt u een overzicht van de ingezonden reacties. Wilt u zelf een reactie plaatsen? Stuur dan een email naar: reactie@cyclingeurope.nl.


Hoi,

Mijn man Wim en ik Atie zijn op 14 juni naar Verona gevlogen om een gedeelte van de Veneto route en Salzburg route te doen. Wij wilden zoveel mogelijk kamperen, dus met volle bepakking!

Ook gebruikten we de GPS en hebben jouw boekjes gekocht.

Eerst gekampeerd boven op de berg met mooi uitzicht op Verona. (staat in je boekje) Het was heel warm weer en we zijn vlakbij Montagnana naar agiturismo La Colombara, Via Crosare di Sotto, 50 37040 Pressana gefietst, waar we een overnachting met tent hadden. (staat in je boekje) Dit is vlakbij Montagnana wat een mooi stadje is. We kregen een kan water en een kan met ijsthee van de eigenaresse toen we aankwamen, want het was ruim 30 graden. Aanrader dus.

Vandaar om de colli Euganei heen gefietst wat erg mooi was. Gekampeerd bij Monte Grotto Terme camping sporting center. (staat in je boekje) Via Padova naar Treviso waar we in een B&B terecht komen die erg slecht was. Geboekt via expedia villa Anna. ( niet doen dus, staat ook niet in boekje)

Via Procesco gebied, wat erg mooi is, kamperen we bij Lago Di Lago (een ommetje van 15 kilometers) Dan via Cordignano, Caneva, Maniago en Meduno naar Valtramontina op 325 meter, wat extra klimmen is en 15 km van de route af, om daar te kamperen.

We fietsten naar Tricesimo waar we in hotel Belvedère (staat in je boekje) terecht kwamen, wat erg goed is voor € 75 incl. Uitgebreid ontbijt. Via Cividale del Friuli en Nova Gorica op weg naar camping Saksida in Dornberk, 15 km van onze route af, wat in Slovenië ligt ( staat in je boekje). Wijnboerderij, camping en huisjes verhuur met zwembad. Prima plek voor €20 en je kan er heerlijk eten voor € 42 pp uitgebreid diner met allerlei soorten wijnen. Hele goede plek!

Dan via het mooie fietspad richting Tolmin naar Kanal, Most Na Soci en dan kamperen in Koritnica voor € 8 , mooie tocht ook al was het druk langs de weg. (tussen Plave en Monst na Soci, PB) Vanaf daar naar Prodbro om het treintje naar Bohinjska Bistrica te nemen. Daarna fietsten we naar Bled, wat erg toeristisch is. Drukke camping ook. (staat in je boekje) Voor het eerst regen en onweer na 12 dagen hitte gehad te hebben.

Vandaar door het mooie gebied richting Villach. Daar kamperen we aan de rand van Villach. In Spittal an der Drau, camping Draufluss aan het water. (Staat in je boekje)

We fietsen naar Obervellach en dan door naar Mallnitz. Na 4 km komt er een busje, die draait om en vraagt of wij naar boven gebracht willen worden, want het klimmen wordt steeds zwaarder zegt de chauffeur! Oke, doen we en dan worden we op het treinstation afgezet. De chauffeur wil hier niets voor hebben, maar wij geven natuurlijk wel wat geld. Dan via Bad Gastein, wat een drukke plaats is en waar wij lekker gaan afdalen naar de camping Kür-Camping Erlengrund, met mooi uitzicht op de bergen! ( staat in je boekje)

Verder fietsen door Bad Hofgastein met regen en onweer, maar flink dalen en de mensen die het omgekeerd fietsen, moeten aardig wat trappen zelfs een helling van 15% en niet 12% zoals in het boekje staat (op bordje staat 15 maar het is 12, zoals in het boekje staat, kan je ook hier beter de bus nemen,PB).

Wij kamperen in Zell Am See (staat in je boekje) met regen en onweer. Dan naar Unken, waar een boerderij camping is. Prima plek, alleen hoor je van 2 kanten de weg. Nog 1 dag en dan zijn we in Salzburg, (camping Panorama staat in je boekje) vanwaar we naar Passau en Regensburg fietsen om de Limes route op te pakken terug naar huis.

Route was mooi, hadden 1st gedeelte heel erg warm weer, soms 35-40 graden, daarna afkoeling door regen en onweersbuien. Hebben totaal 1050 km gefietst met jouw routeboekjes.

Beste fiets groeten,
Wim en Atie de Vries
Leeftijd 67 en 64 jr jong


Dag beste Paul

Op de fiets- en wandelbeurs kochten wij de gids "Salzburg-Venetië" en "Veneto".

Sinds twee dagen zijn we terug thuis na een rondje van 500km. We vertrokken in de Friuli, zakten af naar Slovenië en Kroatië, namen de boot naar Venetië en fietsten met een ommetje langs de Prosecco, via de Veneto terug naar ons beginpunt. Fantastische ervaring! We gebruikten met veel plezier de gidsen en gpx-tracks. Erg handig.

Heel gevarieerde route, overladen door de natuur, fijne overnachtingsadresjes, haalbaar uitdagende klimmetjes. Kortom: erg de moeite en zeker een aanrader!

Mensen die tips willen ivm overnachting, route-indeling, ed mogen ons altijd mailen: bodo.vanderstaey@sjca.be.

Bedankt voor het fantastische werk!
Bodo & Lies, België

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Veneto
Venetië
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS