Fietsgids: Mooiste fietsroute door de Veneto (Venetie)
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
De fietsroute door de Veneto (Venetië)

Fietsroute Veneto

Omschrijving fietsgids met fietsroute door de Veneto


De fietsgids door de Veneto is voor de makkelijke ontspannen fietser die over rustige fietspaadjes de hoogtepunten van cultuur in de Veneto en daar rondom wil ontdekken. De gids voert niet alleen over een netwerk van veilige rustige fietspaden tussen de steden Verona, Vicenza, Padua, Venetië en Treviso maar biedt ook uitstapjes naar Ferrara, Mantua en Modena. Ook voor wie helemaal niet van klimmen houdt, is deze gids ideaal. Negentig procent van de routes uit deze gids zijn vlak, ook al zie je de heuvels van de Colli Euganei, de Monti Berici en de uitlopers van de Dolomieten nabij.


Voor wie toch ook van een beetje klimmen houdt, zijn er ook routes door bijvoorbeeld de schitterende heuvels van het Prosecco-gebied. Dat is niet alleen een feest voor het oog, maar voor wie neerstrijkt op de terrassen van een van de restaurants in de omgeving doet ook zijn andere zintuigen een weldaad.

Het gebied van de Veneto bevat vele kleinere parels, zoals de villa's van Palladio, het vestingstadje Montagnana, het kleinere broertje van Venetië: Chioggia, de Ponte degli Alpini in Bassano en de watermolens van Borghetto. Het biedt een grote variatie aan monumentale steden, vestingstadjes, paleizen, leuke dorpjes en mooie landschappen.

Van het Garda-meer tot aan de lagune, van de heuvels van Prosecco naar de Colli Euganei, levert iedere keer weer een ander beeld op van dit deel van Italië.

Gastronomisch verbindt deze gids de wijngebieden van Valpolicella, Soave en Prosecco met de prosciutto crudo en de aceto balsamico van Modena. De ijssalons in de Veneto zijn talrijk en men maakt er het lekkerste ijs van Italië. Je hebt wel een ijsje verdiend, met al dat fietsen.

Het fiets-seizoen loopt van april tot eind oktober. Soms is ook maart al lekker, maar in het vroege voorjaar, zowel als in het tweede deel van de herfst komt mist voor. Midden in de zomer kan het akelig klam warm worden. Dan kan je s’middags beter op een terrasje zitten. Soms ontlaadt de hitte zich in een onweersbui. Meestal trekt het daarna weer snel open en kan je verder fietsen. Zeker het voorjaar en het vroege najaar zijn prachtig. Als er op de Dolomieten al sneeuw ligt, maar als je zelf heerlijk in de zon van de vergezichten kan genieten.

In de gids staan alle overnachtingsmogelijkheden, hotels, campings, B&B’s en agriturismo, opgenomen waardoor ieder de reis kan samenstellen zoals men wil.

De Veneto is als gebied makkelijk bereikbaar. Zowel met het vliegtuig als de trein of de auto kan men hier goed komen. In de zomer rijden er fietsbussen. Maar de echte doorfietsers kunnen natuurlijk hier komen per fiets over de Basel - Venetië-route of vanuit het noorden met de Salzburg-Venetië-route.


Route-gegevens

De fietsroute door de Veneto
Benjaminse uitgeverij

Druk/Jaar van uitgave: 1e druk, 2015
ISBN: 9789077899175
Taal: Nederlands

Aantal pagina's: 124
Aantal detailkaarten: 53, schaal 1:100.000 / 1:50.000
Aantal stadskaarten: 14, schaal varieert

Afstand: 1180 km aan routes
Aantal kilometers autovrij: 500 km.
Moeilijkheidsgraad: Zeer makkelijk, maar wie klimmen wil kan dat aan de voet van Dolomieten, de Monti Berici en in het Proseccogebied.

GPS beschikbaar: Download GPS-tracks
Prijs: 24,50Voorbeeldkaarten
Voorbeeldpagina's met detailkaarten en hoogteprofielen


 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Veneto
Venetië
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS