Fietsgids: Mooiste fietsroute over de Ruta Iberica
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Onderstaande aanvullingen zijn reeds verwerkt in de 3e Druk
|
V


Fietsvervoer
Soetens haalt nu ook fietsen op uit Sevilla!

Ik heb weer dankbaar gebruik gemaakt van de diensten van Soetens. Ik heb mijn fiets laten brengen naar Burgos, hostal Acuarela. Zelf ben ik met het vliegtuig naar Madrid en de bus naar Burgos gereisd. Die reis kan in een keer geboekt worden opIberia.com, dus inclusief bus. De bus rijdt rechtstreeks vanaf de luchthaven zonder tussenstops naar het busstation in Burgos. De hostal is van daaruit ongeveer 10 minuten lopen. Fiets stond keurig in afgesloten ruimte en het hostal is prima.

Vervoer: de pas van Segovia naar Cercedilla vind ik te zwaar om te fietsen. Daarom in Segovia een treinticket via internet gekocht met hulp van de receptie van hotel Aralso via de site Renfe.com, de treinorganisatie, maar je kan het ook best zelf doen. Je kunt daarbij aangeven dat de fiets meegaat. Enkele reis met fiets € 3,80, betaald met creditcard. Ik nam de trein van 7.43 uur, aankomst 8.27 uur, maar er zijn nog twee andere tijden per dag. Je fietst in Segovia zo het station in zonder hoogteverschil. Van perron in de trein is wel even tillen. In Cercedilla moet je een trap af om bij de uitgang te komen. Al met al is dit zeer goed te doen.


Vervoer
Vanuit Segovia zijn wij met de trein naar Madrid Chamartin gereisd. Boven dit station staat een groot hotel waar we de nacht hebben doorgebracht. Volgende ochtend met de trein van Madrid naar Zaragoza, ’s middags van Zaragoza naar Sabinanigo en tenslotte 15 km per fiets naar Biescas (waar onze auto stond). Allemaal stoptreinen maar leuk om mee te maken. Bij tijd en wijle een hoog Rail Away-gehalte. Fietsen gaan gratis mee. De trein vanuit Madrid reed door naar Barcelona. Dus moet het mogelijk zijn om deze afstand (met een stoptrein) in 1 dag te overbruggen.


Kaart 5
Sallant de Gallego, Gorgol mountainshop, C/Puente Gallego 25, in het dorp. Fietsreparatie winkel/onderdelen. (Remkabel brak bij laatste check van onszelf voor de beklimming en afdaling Pourtalet, hoewel winkel dicht was hielp de zeer vriendelijke eigenaar ons direct aan een nieuwe kabel, zodat we een kwartier later gewoon van start konden, pluim!)


Kaart 6
Biescas op grote parkeerplaats in centrum aan de rivier bij informatiebron MTB routes fietspomp en reparatiesleutels vrij beschikbaar, soort openbaar fietsstation.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Ruta-Ibérica
Ruta-Ibérica
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS