Fietsgids: Mooiste fietsroute over de Ruta Iberica
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Onderstaande aanvullingen zijn reeds verwerkt in de 3e Druk
|
V


Kaart 7
Sabinanigo; verbleef in albergue Pinenarium. Langs de route op de uitvalsweg. Slaapzalen. Gang met 10 kamers van zes bedden. Aantal gasten die avond DRIE, dus hele kamer voor mezelf. Kosten incl ontbijt €18,90

Sabinanigo: hotel Pardina. We zijn er tweemaal geweest: net voor en net na de fietstocht. We hebben maanden op voorhand over en weer gemaild om te vragen of we de auto daar ergens konden parkeren tijdens onze trip. Dat was geen probleem, het kon gratis. Maar bij terugkomst rekenden ze ons 10 euro per nacht aan voor de auto.

Sterk verouderd hotel, met weinig of geen gasten. Bij de aanvang van onze tocht vroegen we weer een kamer te reserveren voor bij het terugkeren. Dat bleek ook niet te kloppen. Met veel moeite kregen we toch een kamer. We hebben echter geen andere hotelgasten gezien; we waren alleen bij het ontbijt.


Kaart 10
Murillo de Gállego hotel Posada de Liena. Zeer goed restaurant in het hotel.

Ayerbe: hotel Villa de Ayerbe. Geen restaurant meer. Er waren verbouwingswerken bezig. Vriendelijk onthaal; fietsen stallen was geen probleem. Toch wat duur ( 54 euro, zonder ontbijt)voor wat het was: koude douche, wanden Vielen uiteen, geen zeep aan de lavabo enz...


Kaart 11
Zuera: hotel restaurante Las Galias Typische hostal voor truckers. Grote drukte, maar heel vriendelijk. Goede keuken. Fietsen stallen was geen probleem Goedkoop, maar basic.


Kaart 12
Zaragoza: sliep in hotel Hispania vlak naast Mercado, dus midden in het centrum; kosten € 40 incl goed ontbijt.

Zaragoza: hotel Paris Centro. Staat niet in de gids. Wel heel centraal gelegen. Fietsen stallen was geen probleem 50 euro , ontbijt Inbegrepen.


Kaart 15
Lumpiaque Loft Cerca de Zaragoza zeer mooie loft met wasmachine via booking.com te vinden in verder klein dorp met supermarktje.


Kaart 16
La Almunia de Dona: hotel El Patio: hotel die zijn geld waard is.


Kaart 16/17
Morata de Jalon: in plaats van af te wijken richting camping in Sabinan koos ik voor albergue municipal in Morata. (voor in het dorp op splitsing rechts aanhouden en dan verderop aan de rechterkant)Een aanrader! Ook hier een hele vierpersoonskamer voor mezelf. Kosten € 16,70


Kaart 17
Gotor Parador Rural El Convento zeer matige accommodatie voor veel geld en tekst blz 45 klopt niet, eten was ondermaats en veel te weinig na een dag fietsen. Zorg zelf voor voldoende proviand.

Illueca: hospederia Castillo Papa Luna. 45 euro voor de kamer; 7,5 euro ontbijt Heel hoog klimmen en nog eens sleuren met de fietsen tot eerste etage Wel mooi uitzicht.


Kaart 18
Aranda de Moncayo: Casa Maidevera. Heel erg verouderd ; pover avondmaal Toch 50 euro en 8 euro voor ontbijt.


Kaart 19
Tussen Almazan en Ciria hebben wij een accomodatie waar de laatste weken diverse fietsers gebruik van hebben gemaakt die de Ruta Iberica fietsen. Van hen begrepen we dat op het genoemde stuk eigenlijk geen accomodatie vermeld staat in jullie gids. Wij willen graag ons huis beschikbaar stellen voor overnachtingen en dus opgenomen worden in jullie gids. We hebben 3 kamers beschikbaar voor max 6 personen. Evt kunnen wij ook een maaltijd verzorgen.
Adres: Calle Cantarranas 3, 42126 Reznos
Tel: 0034 975391071/0034 660881402
Met vriendelijke groet, Willem de Wit & Klien Bliek


Kaart 20
Almazan: hotel Rincon del Nazareo. Zeer goed en viendelijk hotel; goede keuken.


Kaart 21/22
Berlanga de Duero: hotel Fray Tomas: Goed hotel (Waarschuwing voor restaurant op de hoek van het marktplein, bedrog met de rekening)


Kaart 23
San Esteban de Gormaz: hotel Rivera del Duero Goed hotel.

In San Esteban de Gormaz staan in het boekje een Casa, een Hotel en een Parador. We hadden de pech dat we hier op zondag aankwamen en dat we bij alle drie niet terecht konden, omdat ze niet open waren. Hierop hebben we water gehaald bij een café en ons plan was te gaan wild kamperen. Echter toen wij het stadje uit fietsten (wij reden jouw route tegengesteld) zagen wij een (chauffeurs) hostal. Hier hebben we de nacht doorgebracht en gegeten. Was allemaal prima en voor 45 Euro hebben we hier prima geslapen en ontbeten. Betreft Hostal Moreno, Ctra. De Valladolid in San Esteban de Gormaz.


Kaart 24/25
Aranda de Duero : hotel Elvira. Was moeilijk te vinden, maar wel goed hotel. Heel goed restaurant!


Kaart 26/27
De camping in Peñafiel, met nederlandse eigenaars heeft een nieuwe website:
www.campingriberduero.com (ook in het engels)

Penafiel: Hostal Campo Goedkoop en goed. Wel moeilijk te vinden.


Kaart 30
Overnachting in Chañe: La Posada de Carmen, staat ook in jouw boekje. Fijn onderkomen met goed restaurant. Fiets kan binnen staan. Maar met € 49 voor één persoon niet goedkoop.


Kaart 30/31
Coca: hostel El Estacion. We hadden telefonisch een kamer gereserveerd. Toen we aankwamen, had ze die Dubbel geboekt en stonden we op straat. Hotel La Resineria genomen. Niet duur (50 euro) mooi en rustig hotel, vriendelijk en goede keuken!


Kaart 32
Segovia: hotel Spa la Casa Mudejar. Verouderd hotel; 55 euro en 7,5 euro voor ontbijt. heel koude storende airco in het restaurant.


Kaart 32/33
Overnachting in Segovia: hotel Apartamentos Aralso, absoluut een geweldig onderkomen. Kitchenette met toebehoren in de kamer, fiets kan binnen staan. Vooral de hulpvaardigheid van de receptie is een topper. Geweldig geholpen bij het boeken van de trein van Segovia naar Cercedilla. Met € 47 niet goedkoop maar je hebt wel een keukenfaciliteit.

Segovia: Hostal Fornos voor € 27,50. Mooie kamer midden in centrum. Nadeel fiets moet twee verdiepingen omhoog.


Kaart 35
El Escorial: hotel Miranda en Suizo. 58 euro incl ontbijt. Goed gelegen ; goede keuken ; goede kamer.


Kaart 35/E3
We fietsen dwars door Spanje vanuit het zuiden via Ruta Iberica. We wilden naar de camping bij El Escorial. In het route boekje staat een pad aangegeven. Wij zijn er opgestrand net als meer Benjaminners. Graag melding maken op de site Dat de camping via de hoofdweg benaderd moet worden. Het achterpad is onbegaanbaar. Zie ook de bijlage. Verder genieten we vooral weer van de routes. Wel zwaar En helaas ook koud IN juni! (Normaal gesproken tijdens droge omstandigheden had dit gekund, maar het was dit jaar veel regenachtiger dan andere jaren in het voorseizoen P.B. )


Madrid
Apart hotel Tribunal. Goed gelegen midden in stad; wel duur; ontbijt enkel op de kamer. 80 euro incl ontbijt.


Kaart M1
Atienza: hotel Antiguo Palacio de Atienza. Zeer mooi, een casa rural, wel duur, maar er waren geen handdoeken. Na veel vragen kwamen die eraan. 58 euro; 5 euro ontbijt.


Kaart M2
Hita: hotel Posada de Rosa. ( eerder een hostal, met café en restaurant) We hebben even 15 km van de route afgeweken en vonden dat geen probleem. Heel mooi Dorpje, werelderfgoed! Kamer 50 euro, incl ontbijt. Heel vriendelijk.


Kaart M4/M5
El Molar: hostal Azul Heel modern, vriendelijk en net hotel. 64 euro incl ontbijt.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Ruta-Ibérica
Ruta-Ibérica
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS