Fietsgids: Mooiste fietsroute naar Rome
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Fietsroute Rome – Deel 3 - Florence - Rome
Fietsen door Toscane en Umbrië naar Rome


Overzichtskaart Rome Deel 3 Omschrijving
In dit deel neemt de route u mee door de landschappen van Toscane en Umbrië naar Rome. Deze gids is zowel een route naar Rome als een gids voor meerdere rondreizen door Toscane en Umbrië. De hoofdroute naar Rome sluit vanaf deel 2 in San Gimignano aan loopt over nieuwe fietspaden voor de Via Francigena naar Siena. De Via Francigena is de oude pelgrimsroute naar Rome en wij hebben nu voor het eerst grote delen daarvan in de gids opgenomen. Ook vanaf Florence kan je de route naar Siena volgen. De hoofdroute loopt echter door de prachtige heuvels van Le Crete naar het dal van de Chiana. Daar loopt een mooi fietspad door, maar voor wie meer uitzicht wil kan hier ook over kleine verharde wegen naar Chiusi en verder naar Orvieto. Vanaf Orvieto lopen twee wegen naar Soriano op de flanken van de Monte Cimino, een oude vulkaan. Hier liggen dorpjes op tufstenen heuvels maar ook het exotische Parco dei Mostri in Bomarzo. Iets verder langs de flanken ligt Caprarola met het weelderige Villa Farnese. Daarna daalt het naar het glooiende landschap rondom Rome om dan over het fietspad langs de Tiber Rome binnen te rollen.

Naast de hoofdroute kent deze gids ook enkele nevenroutes zoals door Umbrië waarbij je over fietspaden langs het Trasimeense Meer fietst en dan over kleine wegen Assisi kan bereiken. Na Assisi volgt door het centrale dal van Umbrië een prachtig fietspad naar het sfeervolle Spoleto. Na Spoleto kan men door de heuvels van zuidelijk Umbrië terug naar Orvieto of verder zuidwaarts naar Rome.

Voor het westelijke deel van Toscane loopt een fietsroute van Florence naar Lucca, Pisa en Livorno. Van Pisa kan men over Volterra naar het beroemde San Gimignano om zo Siena te bereiken.

Het vliegveld van Pisa is zeer makkeljk te bereiken vanaf de route. De route langs het Trasimeense meer komt ook door Tuoro waar vandaan de fietsbussen naar Nederland vertrekken.

De routes van Vinci, Florence en Pisa naar Rome voor deze gids zijn in twee richtingen beschreven. De Via Francigena en de route door Umbrië zijn alleen van noord naar zuid beschreven.


Route-gegevens

Onbegrensd fietsen van Amsterdam naar Rome
Benjaminse uitgeverij

Druk/Jaar van uitgave: 6e druk, 2022
ISBN: 9789077899212
Taal: Nederlands

Aantal pagina's: 142
Aantal detailkaarten: 60, schaal 1:60.000 - 1:150.000
Aantal stadskaarten: 18, schaal varieert

Afstand: 350 km + 750 km zijtakken
Aantal kilometers autovrij: 100 km
Moeilijkheidsgraad: Zowel makkelijke routes als meer inspannende klimmetjes binnen Toscane. Iedere route heeft uitgebreide routeprofielen. Variant door Umbrië makkelijk.

GPS beschikbaar: Download GPS-tracks
Prijs: 24,50
Als e-book: € 14,95
Voorbeeldkaarten
Voorbeeldpagina's met detailkaarten en hoogteprofielen


 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Rome
Rome
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS