Fietsgids: Mooiste fietsroute naar de Riviera
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Fietsroute door de Piemonte

Overzichtskaart Rivièra

Omschrijving fietsgids met fietsroute door de Piemonte


Piemonte is een heerlijk fietsgebied. Piemonte is omgeven door de Alpen die in het voorjaar en najaar bedekt zijn met sneeuw. Beneden fiets je echter door een vrijwel vlak gebied met boomgaarden. In het oostelijk deel van Piemonte liggen de heuvels van de Monferrato. Mooie dorpen, wijngaarden en bossen wisselen elkaar af. Dit is het culinaire hart van Piemonte, de bakermat van de slow food beweging. Bij het dal van de Tanaro betreedt je het gebied van de Langhe. Hier ligt ook Alba dat met zijn torens een beetje op San Gimignano in Toscane lijkt. De sfeer in het stadje is in ieder geval prima.

De heuvels achter Alba worden hoger maar de uitzichten ook schitterend. Hier ligt het wijngebied van de beroemde Barolo-wijnen, maar ook de Barbera, de Barbaresco, de Nebbiolo en de Dolcetto. Het is hier wel wat meer klimmen, maar iedere meter stijging wordt rijkelijk beloond. Voor de route hebben we hele leuke kleine weggetjes gevonden waar je ongestoord kunt fietsen. Van het grotere dorp Cherasco met haar oude klooster (nu hotel) gaat het over plateau naar Fossano met oud kasteel. Westelijk daarvan ligt op de grens van vlakte en heuvels het stadje Saluzzo. Beneden door de brede hoofdstraat vindt je een aantal terrassen en ijssalons. In het stadje naar boven kronkelt het door Middeleeuwse straatjes naar het kasteel toe. Dat doe je niet per fiets, veel te steil. Op weg naar het noorden kom je langs het klooster van Staffarda. Het ziet er van buiten niet uit, maar binnen is het zeker een bezoek waard.

Daarna lopen leuke kronkelende fietsweggetjes naar de eenzame rots van Cavour. Onder de rots ligt een dorpje dat voor de geschiedenis van Piemonte bepalend is geweest. Op dit moment kan je er voornamelijk heerlijk eten in het restaurant.

Bij Pinerolo begint een fietspad dat je uiteindelijk helemaal naar Turijn voert. Je komt de stad binnen langs de oevers van de Po. Turijn is een wonderbaarlijke mengeling van Franse allure en italiaanse kunstzinnigheid. Het heeft de aangename mengeling van elegantie en toch enigzins ingetogenheid. Voeg daaraan toe dat je er ook heerlijk kunt eten en mooie musea kan bezoeken en je bent zo twee dagen verder in je vakantie.

Langs de Po daalt de route verder af tot Crescentino waar de ronde wordt gesloten.

De gids voor Piemonte wordt meegeleverd met de gids voor de Riviera. In de volgende editie zal dat een complete gids voor Riviera en Piemonte worden. Om de ronde door Piemonte te maken, heeft men nu ook beide onderdelen nodig.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Rivièra
Rivièra
Piemonte
Overzichtskaart
Vervoer
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS