Fietsgids: Mooiste fietsroute door de Provence
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Reacties


Op deze pagina vindt u een overzicht van de ingezonden reacties. Wilt u zelf een reactie plaatsen? Stuur dan een email naar: reactie@cyclingeurope.nl.


Hallo Paul,

We hebben er een potje van gemaakt en er een mengelmoes van verschillende routes van kleit dit keer. Zo ben ik zelf via de Maasroute naar Langres gereden en mijn maat (Jeroen) via de Vennebahn route naar Langres. Vanaf daar zijn we verder afgezakt aan de hand van de Barcelona route en de route du Soleil richting Avignon. Daarna zijn we zelf een stuk gaan ‘prutsen’ via de Euro velo 8.
Dat was het deel van de route dat we begrepen hoeveel waarde er in jou routes zit. Dit stuk ging langs wegen die afgesloten waren voor fietsers. Soms door sloten. Over fietspaden waar je met een mountainbike niet overheen kunt. Wel leuk voor als je houdt van extra avontuur, maar de onbezorgdheid van jou routes is goud waard. Kortom, we hebben weer genoten.

Hier een video met voor ons wat na plezier en voor een ander misschien wat voor pret.

https://youtu.be/wEYkR9w5x2k

Met vriendelijke fiets groet,
Mark van Nunen


De boekjes van Paul Benjaminse laten zich goed combineren. Wij knoopten een stukje Barcelona-route via een eigen linkje aan de Provence-route. Barcelona leek ons wat druk en daarom vlogen we naar Girona om van daar af de route in ‘tegengestelde richting’ te volgen naar het noorden. Na een dagje Gironavertrokken we richting de Franse grens. Voor een kunstliefhebber is Figueres een verplichte stop, maar bedenk dat het Dalí museum overvol is en de fiets nergens veilig gestald kan worden. De rustige route over de Pyreneeën is flink klimmen, maar wel heel mooi – de grens is niet meer dan een bord. Het gedeelte door Roussillonis oké, wat echter niet gezegd kon worden van de tegenwind. Aangenaam was ons verblijf in Béziers in B&B Le Jardin du Rebaut, met koele kamers en een mooie tuin.

Meer lezen?

KeesMaat-Gironice-FietstochtBenjaminse.docx

Kees en Trude Maat


Onlangs hebben we met behulp van het boekje Onbegrensd fietsen door de Provence (2e druk) een deel van onze vakantie door de Provence gefietst. Erg bedankt voor de uitgebreide routebeschrijvingen, de leuke toelichtingen, de duidelijke kaartjes met hoogteprofielen en alle extra informatie die bij de route beschreven staat. We hebben genoten van de route en van het landschap.


Afgelopen zondag (01-07-2018) zijn mijn dochter (kan dus heel goed navigeren) en ik (69 en getraind) teruggekeerd van een rondje Provence. Beiden vonden we de busreis heen en terug (Suze la Rousse) het zwaarste onderdeel van de reis. Voor wie niet opziet tegen een aantal lange stijgingen een schitterende tocht.


Dag 1: Bedoin-Apt
Mooie route over de col de Murs. In Apt de route opgepikt en overnacht op de camping Les Cèdres. Vriendelijke Belgische uitbater, goedkoop (€8/nacht) maar keiharde bodem.

Dag 2 Apt-Oraison
Mooie route met verrassend slotstuk bij Villeneuve (kaart Lav 6) via kleine weggetjes naar de oversteek over de Durance. Overnacht op camping Les Oliviers. Prima overnachtingsplek.

Dag 3 Oraison-Aiguines
We hebben gekozen voor de route via Brunet. Eerst de prachtige route door het Val d’ Asse. De klim bij Brunet was pittig maar goed te doen. Boven op het plateau inderdaad een stukje onverharde weg. Was goed vlak en met een hybride goed te rijden. Prima camping in Aiguines: L’Aigle. Lekker gegeten op het dorpsplein bij La Rive Gauge.

Dag 4 Aiguines-Carcès
Voornamelijk afdalen op deze dag. Overnacht op camping Fouguieres, erg duur (€31), hoogseizoentarief!

Dag 5 Carcès-Puyloubier
Mooie route richting de Montagne Sainte Victoire. Vlak voor Pourcieux (kaart Aix 8) moest een klein stukje over de N7 worden gefietst. Er is daar echt geen alternatief. Verder is er wel een soort vluchtstrook waarover je kunt fietsen. Overnacht op camping La Cézanne en prima gegeten op opnieuw een leuk dorpsplein bij café Sainte Victoire.

Dag 6 Puyloubier-Aix en Provence
Een korte etappe om voldoende tijd door te kunnen brengen in Aix. Overnacht op camping Arc en Ciel ondanks de ligging vlak bij de autoroute er weinig last van gehad.

Dag 7 Aix en Provence-Mallemort
Vooral het stuk tussen Salon de Provence (leuk stadje) en Mallemort was erg fraai. Overnacht op camping Fontenelle. In de middag nog een bosbrand meegemaakt met blusvliegtuigen en uitrukkende brandweer vlak bij de camping.

Dag 8 Mallemort-Avignon
Buiten de stad Avignon was er inderdaad een keurig fietspad dat mooi naar het centrum liep. Overnacht in hotel Bagatelle (hier hebben we onze fietsen met het grootste deel van onze bagage gestald) en gezellig gegeten in een van de eethuisjes in de Rue des Teinturiers

Dag 9 Avignon-Middelburg
Met de TGV naar Paris Lyon daarna met de metro naar gare du Nord en met de Tallys naar Brussel. Vandaar met de internationale trein naar Roosendaal en het laatste stukje naar Middelburg met de Intercity. Onze fietsen zijn door de firma Soetens enkele weken later naar huis gebracht. Dat is ons erg goed bevallen.

Thomas Collette en Christien van den Bosch


Zeer mooie rondrit. Vooral de Corniche Sublime in de Verdon was schitterend! Zeker een aanrader.


Geachte heer Benjaminse,

Wilde laten weten dat ik en mijn reispartner terug zijn van een drie-weekse trip door de Provence. Zonder uw boekje waren we nooit op het idee gekomen. Het boekje én de gps-tracks tezamen waren een ideale reisgids. Eigenlijk heel weinig aan te merken op de gps-tracks. Klopte voor 99% wel. De campings die overal werden aangegeven maakten het heel makkelijk voor ons te kamperen. Heel nuttig!

(we deden de ronde Avignon, aix-en provence, aups, excursie naar gorges du verdon, en via plateau van Valensole weer terug.) We zijn per trein gegaan (Amsterdam-Maastricht-Luik-Luxemburg-Avignon) Was goed te doen en niet duur. Enfin, te gekke vakantie gehad en toch wel dankzij uw boekje!!Groeten Jo-Ann Hazenberg


Net als de route naar Rome (eerder gereden in 2011 van Maastricht naar Cremona) is de route door de Provence wederom een mooi uitgezette route.


Hallo Paul

Ben alweer een paar dagen terug van een route beginpunt Avignon-Nice- Riviera route deel 1 van Venetië route en Vennbahn, aan elkaar geknoopt zie: www.wingeltje.nl/Fietstechniek/Provence,%20rviera,%20en%20basel%20sittard/index.html

Direct naar de foto`s: wingeltje.synology.me/photo/#Albums/album_52697669657261

Heb hem dus van Zuid naar Noord gedaan en is goed te doen ook zonder extra beschrijving, Italië is wederom prachtig, Ik heb de Simplon pas op gefietst en moet zeggen dat het inderdaad niet prettig fietsen is. Te veel vrachtverkeer vooral in die tunnels. Moest ik hem morgen weer doen zou ik zeker de bus of trein nemen Deze pas van Noord naar zuid zijn er op dit moment veel werkzaamheden vooral in de tunnels, advies Postbus of trein, ( gevaarlijke situaties in tunnels)

De brug bij Kandersteg, ik heb daar bij voorbaat de trein genomen, ik zag wel verkeer op die weg ik neem aan dat die nu wel klaar is. ( ps met de trein heb je prachtige uitzichten over het dal) In Italië is er weer een modderstroom geweest, het was nu nog afgezet maar met de fiets kun je gewoon door borden negeren dus Dit is precies tussen S.Benedetto Belbo en Bonvicino, voor auto`s geen doorgang met de fiets kun je er langs. Verder is er in Pratomorone een mooie B&B Bellavista je moet dan wel nog flink klimmen, wordt beloond met mooie B&B en mooi uitzicht.

Onder in Brig in de stad goed Hotel Bellevue erg vriendelijk. Voor de pas Oderen is er ook nog een kleine Gite met mooi uitzicht op het kerkje op de heuvel, vriendelijke mensen en met 32 euro goedkoop voor de regio.

Verder weer een mooie tocht geweest en geluk met het weer gehad.

m.v.g. Marcel wingelaar
www.wingeltje.nl


We hebben de afgelopen drie weken hebben mijn vrouw en ik met twee kinderen met veel plezier gefietst van Marseille naar Basel. We zijn met het vliegtuig naar Marseille gegaan en vanaf Aix-en-Provence in jou routes gestapt:
- Naar Nice via Les Arcs en Grasse
- Naar Basel via deRiviera route – andersom

In het boekje waren wat bedenkingen te vinden bij de route naar Basel andersom. Eigenlijk zijn we geen onoverkomelijke hindernissen tegen gekomen. Daarbij moet gezegd dat we de Simplon en het stuk tussen Biel en Sonceboz op aanraden van het boekje met de trein hebben gedaan. Uiteraard ook naar Kandersteg. Onze kinderen waren zeer tevreden dat ze met de trein steeds omhoog werden gebracht. Ze moesten niet denken aan de andere optie! De klim na Albenga langs Castelvecchio vonden we juist heel lekker lopen, waarna je beloond wordt met een héél lange geleidelijke afdaling.

Wel zwaar was de afdaling en daarna de klim naar Saint-Cézaire sur Siagne, vooral omdat je tijdens de klim recht in de zon fietst. Dit heet bij ons nu ‘de dag van de brug die er niet was’. Wel heel erg mooi daar.


Van 29 mei t/m 5 juni hebben wij een groot deel van je route gefietst door de Provence. We zijn gestart in Cavaillon en zijn vervolgens via Carces naar de kust gefietst en vanaf St. Raphael via Le Muy door de Gorges de Loup en de Gorges du Verdon naar het Lac de St. Croix gefietst. Wat een geweldige routes!! We hebben er enorm van genoten. Je vroeg of er iemand bereid was om de alternatieve route die op kaart Aix 8 aangegeven is (voor het omzeilen van de drukke weg N7) uit te proberen. Nou we hebben het voor je uitgeprobeerd. Het is absoluut niet te doen! Nadat je onder de brug door gefietst bent en langs een afwateringskanaal komt wordt het pad nagenoeg onbegaanbaar.

Met de fiets aan de hand zijn we heel voorzichtig via een keien-pad afgedaald om via eenzelfde keien-pad de fiets aan de andere kant een steile helling omhoog te duwen. Eenmaal op een redelijk begaanbaar/fietsbaar pad aangekomen werden we geconfronteerd met een groot hek waar duidelijk gemaakt wordt dat je verboden terrein ingaat. Je gaat hier een in gebruik zijnde steengroeve in, wat dus absoluut verboden is. Er zat niets anders op dan dezelfde weg terug te lopen om vervolgens gewoon de N7 te volgen. Het verkeer viel overigens reuze mee en er ligt een brede strook naast de rijbaan waar je als fietser prima uit de voeten kunt.


Beste Paul,
Het is al een tijd geleden, maar nu we komende zomer de midden-Europa route gaan fietsen en het boekje binnen hebben gekregen dachten we aan de aantekeningen die we hebben gemaakt in onze vorige fietsvakantie in zuid-Frankrijk. Mede dankzij jou fietsboekje hebben we een geweldige vakantie gehad.

Met vriendelijke groet,
Dorien Winkelmolen.


Hallo Paul Benjaminse,

Dit voorjaar heb ik een deel van je route door de Provence gefietst, als onderdeel van een langere fietstocht van 3 1/2 maand door Portugal, Spanje, Frankrijk en Italië. Werkelijk fantastisch! Complimenten voor deze tocht.

Lex Bakens


Beste Paul,

Iets meer dan een jaar geleden begon ik aan mijn wereldfietsreis. Vanuit Belgie richting Zuidoost-Azie. Eerst volgde ik jou mooie route naar Barcelona, in de Provence schakelde ik over naar je Provenceroute. Een fantastische start van deze tocht, en nog steeds ben ik ervan overtuigd dat er meer mensen zoals jou moeten rondlopen om overal ter wereld fietsroutes op maat aan te bieden. Vanaf Italie had ik al dat idee. Na Frankrijk begon ik je mooie, uitgewerkte routes al te missen :-) Na 18.350 km gefietst te hebben ben ik aangekomen in Phnom Penh, Cambodja. Volgende week neem ik het vliegtuig terug naar Parijs, en van daaruit zal ik terugfietsen via jouw Parijs-route (richting Leuven, Belgie). Deze lange trip begint en eindigt dus met de fijne fietsroutes van Benjaminse. Waarvoor nogmaals dank!

Groet,
Ben Albu
-www.benfietst.be-


Mieke en Bart Withaar hebben een aantal routes uit de gidsen gecombineerd tot een mooie rondrit van 2800 km.

Ze zijn gestart onder Nancy en hebben tot Basel de Venetië-route gevolgd en vervolgens deel 2 van de Rome-route tot Florence en de zijtak naar Livorno.

Na een week op Corsica hebben ze gebruikt gemaakt van Fietsen in de Provence en ten slotte zijn ze vanuit Avignon via de zijtak van de Barcelona-route naar St. Ambroix gereden om vervolgens deze route in zuid-noord richting te volgen tot de camping in Fontenoy le Château waar hun auto zeven weken heeft mogen staan.

Van deze reis heeft Bart Withaar een verslag gemaakt dat op hun website is geplaatst:
http://home.planet.nl/~witha160/reizen/index.html


Beste Paul,

De afgelopen weken hebben we genoten van je route door de Provence. De aanwijzingen zijn adequaat en je beschrijving is heel onderhoudend en amusant. Wij reden op de GPS-track en dat maakte het allemaal nog gemakkelijker. Een enkele keer was de track de route kwijt, maar dat vormde geen enkel probleem. Het was dit jaar de derde keer dat we een stuk van jouw routes deden - na Andalusië en Venetië - en het was weer fantastisch.

De hamvraag is nu: wat vonden wij de mooiste/fijnste/leukste? Het antwoord is: ze zijn alle drie even mooi/fijn/leuk! Wij kunnen geen keuze maken. Alleen Andalusië was voor ons het meest nieuw en daarom het meest verrassend. Nogmaals heel erg bedankt.

Met vriendelijke groet,
Han en Ans Postma


Beste Paul,

Eind mei, begin juni hebben we genoten van een prachtig rondje Provence gemaakt met behulp van je voortreffelijke boekje. Het viel ons, mijn vrouw en ik zijn boven de zeventig, iets zwaarder dan de tocht van Rome naar Den Bosch, die we vorig jaar maakten. Van Grasse door de Gorges du Loup, via Gréolieres naar Andon was prachtig maar ook warm en pittig (dat wil ik geloven,PB).

Aan wat wij dachten het einde van die dagtocht, bleek het hotelletje in Andon niet meer te bestaan (alleen nog als restaurant) en het dichtstbijzijnde open hotel c.q. B&B zou in Thorenc zijn (gemeente Andon). Dat bleek een flink stuk extra fietsen en stijgen tot 1280 meter. (Dat lijkt mij inderdaad ver van de route en verkeerd omhoog, PB) De volgende dag ontdekten we dat het eenvoudiger geweest zou zijn de route te volgen tot Logis-du-Pin, waar aan de kruising met de Route Napoleon het Relais-dÁrtuby ligt. Aán de route en minder stijgen! ( zie de nieuwe aanvulling) Misschien goed om deze pleisterplaats in de volgende uitgave te vermelden.

Met vriendelijke groet,
Fred Kramers.


Beste Paul,

Zoals afgesproken hierbij een compacte en leesbare pdf van onze belevenissen in de Provence, in jouw voetsporen. Bovendien een aparte tekening in een hogere resolutie, om op de site te plaatsen. Ik hoop dat velen de weg naar de Provence zullen vinden want het is de moeite waard. Succes ermee,Dank voor de uiterst zorgvuldig uitgestippelde route, het blijkt dat je het gebied kent als je broekzak.

Vriendelijke groet, ook namens mijn vrouw en fietsmaatje.
Johan Meeus

Provence-Meeus-2011.pdf


Dag Paul,

Wij zijn net terug van onze fietstocht door de Provence en we hebben daarvoor jouw boekje/route gebruikt, complimenten daarvoor, we hebben een heerlijke vakantie gehad! Wel hebben we nog een paar tips maar vooral één super aanvulling! (zie de aanvullingen)

Eerst even iets over het 'rondje' dat wij gefietst hebben. We zijn gestart vlakbij Avignon in Chateauneuf-de-Gadagne. Bij Chambre d'hotes le Mas des Vertes-Rives (staat in jouw boekje) konden we de auto achterlaten, dat was dus ons begin/eindpunt. Vervolgens naar Aix-en-Provence, via Les Arcs, Le Muy, Frejus naar Toulon en daar de trein genomen naar Avignon. Een prima route, goed te doen, en goed beschreven.

Hartelijke groet,
Louis Bogaers & Karen van den Berg

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Provence
Provence
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS