Fietsgids: Mooiste fietsroute door de Provence
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
De fietsroute door de Provence

Overzichtskaart Fietsroute Provence

Omschrijving fietsgids met fietsroute Provence


Wie denkt aan de Provence, denkt aan lavendelvelden, wijngaarden, tsjirpende krekels, azuurblauwe baaien en weelderige bloemen langs de kust. Wie aan de Provence denkt, denkt aan dorpsterrasjes onder de platanen, maar ook aan mooie steden als Avignon, Aix, Nice, Grasse en plaatsjes als Saint Tropez, Fréjus, Salon, Apt en misschien zelfs Menton. Wie aan de Provence denkt ziet ook de Mont Ventoux, de heuvels van de Luberon, de Grand Canyon du Verdon en de Gorges du Loup.

Door het zachte klimaat vormt de Provence een heerlijk fietsgebied van april tot en met oktober. En zelfs in februari kan je met een beetje geluk soms al bij 16 graden langs de kust fietsen.

In deze gids is een heel netwerk aan routes opgenomen waarmee men langs vrijwel alle hoogtepunten van de Provence kan fietsen. Het biedt ook twee goede verbindingsroutes tussen Avignon en Nice zodat deze gids ook een goede schakel vormt voor grotere tochten binnen Europa. In deze gids meer dan 150 kilometer aan autovrije wegen opgenomen. De overige routes lopen uiteraard zoveel mogelijk over stille weggetjes. De meeste van deze routes door de Provence lopen door de vlakke delen en lage heuvels. De gekozen weggetjes leiden de fietser met zo min mogelijk klimwerk door de heuvels. Waar men toch moet klimmen is dat meestal van korte duur. Dat is wat anders voor de Mont Ventoux, de Grand Canyon du Verdon en de Gorges du Loup. Dat is serieus klimwerk maar wel door een adembenemend landschap. Voor de Mont Ventoux zijn alle drie de mogelijke beklimmingen opgenomen. Deze gids biedt 1200 kilometer aan fietsroute waarmee een volledige ronde kan samenstellen, maar die zich ook prima leent voor het uitstippelen van regionale routes rondom een bepaald gebied binnen de Provence.

Sommige gebieden, zoals de kust bij Marseille zijn (nog) niet voor fietsen geschikt. Op deze trajecten kan men echter de trein nemen en als er plaats is op de trein, kan de fiets gratis mee. De Provence is goed bereikbaar. Avignon is zowel per trein, per bus als per vliegtuig bereikbaar. Wie dat wil kan ook met de auto reizen en deze aan het begin van de route bij een camping of B&B voor de duur van de fietstocht laten staan. Maar wie dat aandurft kan ook vanuit de eigenwoonplaats naar het zuiden fietsen.

In Avignon sluit de route aan op de route van Amsterdam naar Barcelona. De nieuwe bijlage in onze gids voor de ViaRhona sluit naadloos aan op deze gids, waardoor je vanuit Nederland tot aan de Provence over meer dan 1000 kilometer echte fietspaden het zuiden bereikt. In Nice sluit de route aan op de Rivieraroute door Piemonte naar Basel.

De kortste afstand tussen Avignon en Nice, door de bergen, is 310 kilometer. Onderlangs de bergen, via Aix en Grasse, is de kortste afstand maar 8 kilometer langer. Een hele ronde door de Provence is daarmee iets meer dan 600 kilometer. Veel plezier met deze route.


Route-gegevens

Fietsroute door de Provence
Benjaminse uitgeverij

Druk/Jaar van uitgave: 3e druk, 2022 (eBook: 3e druk, 2021)
ISBN: 9789077899106
Taal: Nederlands

Aantal pagina's: 152
Aantal detailkaarten: 72, schaal 1:100.000
Aantal stadskaarten: 8, schaal varieert

Afstand: 1200 km aan netwerk, of bijvoorbeeld een volledige ronde van 630 km.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk, met af en toe een korte klim. Mont Ventoux en Gorges du Verdon voor gevorderden.

GPS beschikbaar: Download GPS-tracks
Prijs: 23,50
Als e-book: € 14,95
Voorbeeldkaarten
Voorbeeldpagina's met detailkaarten en hoogteprofielen


 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Provence
Provence
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS