Fietsgids: Mooiste fietsroute door de Provence
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Hier plaatsen wij aanvullingen op de route, zodat u via deze pagina altijd op de hoogte kunt blijven van de laatste wijzigingen in de fietsroute. Wilt u een aanvulling aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Avignon-Arles-Salon GPX Tracks
Voor de nieuwe route vanaf Avignon via Arles naar Salon of Cavaillon heb ik twee tracks toegevoegd.
Deze zijn HIER te vinden.


Kaart VR1
De Via Rhona krijgt in september ('23) een nieuwe fietsbrug over de Rhône zodat je dan rechtstreeks vanaf Caderoussse over het eiland tussen de rivier en het kanaal het centrum van Avignon kan bereiken. Heel wat mooier dan via Sorgues en de buitenwijken.
Niet ver na de stuwdam in de Rhône, kan je tegenwoordig voor een 4-tal km een nieuw fietspad langs het water volgen, tot aan de rotonde op 2 km van Avignon. In de andere richting is het fietspad richting Orange bewegwijzerd.


Kaart VR2
De nieuwe Via Rhona onder Caderousse heeft nog een extra nieuw stukje fietspad tot in het centrum van Sorgues


Kaart VL1
Je kan echter nu al via Roquemaure en een nieuw fietspad tussen aanwijzing 7 en Sauveterre naar een weggetje toe dat langs het spoor naar aanwijzing 8 leidt. Het is bewegwijzerd en fietst goed.


Kaart VL2
Op de westelijke oever loopt vanaf aanwijzing 9 tot aan de brug in Villeneuve-les-Avignon nu ook een fietspad. stadskaart Avignon: rondom de vestingmuren loopt nu een fietspad.


Kaart AV4
Van Avignon richting Le Thor en verder is het wegenpatroon verandert, waardoor ook de route moest worden verlegd. De route gaat nu via Chateauneuf-de-Gardagne en maakt een extra boogje om de grote weg te vermijden. De aanwijzingen staan op het bijgevoegde kaartje. Ook hier is een track van gemaakt.

AV4.pdf

 


Kaart Vaucluse 2 en 3
Het fietspad vanaf Orange loopt nu door tot in Carpentras, waarna bewegwijzering je leidt tot voorbij het station van Carpentras, waarna het nieuwe fietspad naar Velleron begint. Aan het einde in Velleron kom je vanzelf uit op een iets grotere weg waarvan de helft nu gereserveerd is als fietsstrook. Daarmee kom je uit op een kruispunt in het centrum van Velleron.
Rechtdoor gaat het naar L’Isle-sur-laSorgue en kom je vanzelf op de bestaande route. Rechtsaf gaat het naar Le Thor. Je fietst dan aan het eind van het dorp onder de grote weg door, waarna je een stuk fietspad krijgt. Aan het einde van het fietspad nog een 200 meter de weg volgen tot je schuin rechts de Chemin de Thouzon op kan. Na 2100 meter op een kruising LA. Weggetje komt uit vlakbij rotonde voor Le Thor. De rotonde ga je op en linksaf ri Centre Ville. Na de stadspoort gelijk RA en na 200 meter LA hoofdweg over en RD tot spoorlijn. Volg hier de lokale fietsroute. Zie voor vervolg route naar Avignon de bijgevoegde kaart AV4.
De route van en uit Avignon is gewijzigd door wijziging in het wegenpatroon. Volg de aanwijzingen op het kaartje.

Kaart Ventoux 6

Het hoogteprofiel klopt niet - de route stijgt tot ter hoogte van de Rocher du Cire, en daalt daarna behoorlijk af tot (voorbij) Monieux.

Kaart Lav 7 

(reactie fietsers) Wij hebben enorm genoten van het weggetje door Le Val d'Asse! Heerlijk rustig was het daar. Het klimmetje via Brunet was behoorlijk inspannend, maar een laatste blik op de Mont Ventoux - bijna boven - maakte veel goed. Het onverharde weggetje nadien was inderdaad best pittig en stenig, maar doenbaar met onze (trekking)fietsen. Het uitzicht over de lavendelvelden met achterliggende bergen was bovendien grandioos!


Kaart Nice 6
Komend vanaf Grasse richting Nice, hoef je niet meer door Cagnes-sur-Mer. Op kaart Nice 6 bij punt 3 nog even RD langs bushalte en kort daarna bij oude wasplaats RA door poortje, langs school, en dan bruggetje over en met het FP mee naar links. Links aanhouden en dan via het FP onder de brug door en steeds RD over FP dat naast de weg loopt. Onder de snelweg door en dan RA langs spoor (av. des Acacias) over groene fietsstrook en dan met fietsstrook mee LA Av. du Marechal Juin. Bij rotonde schuin links Fietsstrook volgen langs Avenue de la Mer. Bij verkeerslichten brede boulevard oversteken en dan LA en je zit op het FP naar Nice. Het is een stuk rustiger.

Omgekeerd vanaf Nice:
FP langs zee volgen tot eerste kruispunt met verkeerslichten na de brug over het riviertje de Loup. Hier RA oversteken en dan over de Avenue de la Mer met groene Fietsstrook en dan verderop bij rotonde fietsstrook volgen door de Av. du Marechal Juin. Fietstrook gaat andere zijde verder, maar je kan ok gewoon over de weg hier tot T-kruising aan het eind rechtsaf met fietsstrook mee langs spoor tot je hier links onderdoor kan. Steeds FP langs weg blijven volgen tot je onder de brug door gaat en even een stukje onverhard pad en dan RA fietsbruggetje oever en na het poortje LA, dan zit je weer op de route naar punt 6 voor de richting Grasse.

Kaart Verdon 4 

Tijdens de (hete) doortocht van de Gorges du Verdon kan men zijn dorst laven aan de Source de Vaumale (vlakbij het gelijknamige Cirque), bij het hotel halverwege en bij een drank- en eetstalletje ter hoogte van de Pont sur l'Artuby.

Kaart Corniche 2 

De klim over het heuveltje aan Cap-Martin kan tegenwoordig vermeden worden dankzij de aanleg van een tunneltje.


Kaart AA1
Avignon uit richting Arles
Na de brug over de Rhône wordt je vrijwel autovrij langs de rand van Villeneuve geleid. Je maakt een paar bochten onder bruggen door en met een klein doorsteekje naar een smal weggetje, maar uiteindelijk kom je na een km weer op de al bekende route uit. Het is allemaal goed aangegeven.


Kaart AA2
Na Beaucaire richting zee is nu weer een nieuw stuk fietspad langs het kanaal opengesteld tot aan Bellegarde.
Richting Arles heb je daar niet veel aan. Maar je kan dus via die route ook naar zee.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Provence
Provence
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS