Fietsgids: Mooiste fietsroute door Frankrijk naar Parijs
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Onderstaande aanvullingen zijn reeds verwerkt in de 8e Druk
|
V


Kaart E3
Voor de verbreding van het Albertkanaal worden de bestaande bruggen vervangen. Dat betekent dat er voorlopig om moet worden gefietst. De knooppunten blijven dezelfde naar knooppunt 345 heeft men nu verplaatst naar de volgende brug. Bij deze brug moet men nu even wat kronkelen ook onder een weg door om uiteindelijk de vrug over te kunnen steken. Na de brug gaat nen gelijk rechts en weer terug langs het kanaal om naar knooppunt 330 te fietsen. Alles is goed bewegwijzerd verder.
E3.pdf


Kaart E4
Aanwijzing 3 en 4 zijn vervallen


Kaart E5
Knooppunt 192 heet nu knooppunt 1


Kaart E8 + Stadskaart Namen
Komende vanaf Eindhoven kom je in Namen uit bij de samenvloeiing van Maas en Samber. Daar wordt gewerkt aan een nieuwe fietsbrug. Deze is bijna klaar op maar nog niet helemaal (13-08-2021) Komende vanaf de brug over de Samber uit het centrum moet je bij de rotonde rechtdoor en dan de kleine weg nemen langs het rode huis. Verderop kom je weer op het fietspad langs de Maas.

Het wegdek van het fietspad op negen kilometer voor Dinant, tussen Anhée en Hun, is wat verbrokkeld. Er is een tijdelijke omleiding ingesteld tot 31-10-2021 via de andere oever.

Het fietspad op de linkeroever langs de Maas vanaf Dinant, komt weliswaar langs de terrasjes, maar het hobbelt wel erg. Wie van glad wegdek houdt en wat autoverkeer geen bezwaar vind (verderop moet je toch deze weg volgen) kiest gelijk voor de asfaltweg langs de rechteroever.


Kaart T2
Onder 3: Rue Notre Dame is tegenwoordig eenrichtingsverkeer (heb ik maar gewoon genegeerd).


Kaart M2
Het fietspad tussen Hombourg en Batiice (en verder door naar Luik) is nu geheel geasfalteerd.


Kaart M3 en Rondom Luik
Bij punt B op de kaart: FP loopt daar verder. Bij (5) op de kaart kwamen we ditzelfde FP weer tegen, dus ik vermoed dat je 'm van B tot (5) kunt volgen. Is wel een stuk langer


Kaart M3/M4
Door de overstroming in het dal van de Ourthe en de werkzaamheden bij het station van Tilff is het tijdelijk moeilijk fietsen op het traject tussen Angleur en Poulseur. Er zijn fietsbruggen weggespoeld waardoor je voor een groot deel bent aangewezen op de grote weg. Dit zal nog tot 31-12-2021 duren is de verwachting. Je kan het verkeer voor lief nemen of anders is het voorlopig handig om de bewegwijzerde Maasroute te volgen tot aan Dinant.

Wegens een verbouwing van het station bij Tilff, loopt de route nu via de andere oever van de Ourthe tot de volgende brug, dus van knooppunt 14-15-16-17. Daarna weer de oude route.
Kaart M4
Er is een nieuwe brug in aanbouw bij centrum van Tilff. Daarom wordt RaVel omgeleid van voor Tilff (volg Tilff Centre) tot een stuk voorbij Tilff, waar je weer de Ourthe kunt oversteken, naar de westzijde van de rivier.

Het zeer slechte stuk van 200m is er nog steeds. Ik vind het niet onoverkomelijk om dat stukje te lopen. Het is verder een fraaie en rustige route langs de rivier.

Bij Comblain-Fairon is een nieuwe (fiets?)brug over de Ourthe in aanbouw, verderop kon ik een nieuwe brug over het spoor zien liggen. Ik vermoed dat er een FP wordt aangelegd tussen Comblain-Fairon en Hamoir, aan de oostzijde van de Ourthe.


Kaart 3
Het fietspad van Mariembourg naar Chimay is helemaal klaar. Het pad begint iets na de snelweg maar het beste kan het fietspad worden opgepikt vlak voor Boussu.


Kaart S2
Nog twee kleinigheidjes: typefouten (links): Bossus-lès-Rumigny ipv Remigny en Hannappes met twee n’en. In het hoogteprofiel staat het wel goed.


Kaart 11
Waar de route de weg kruist nadat je vanaf de D332 rechtsaf bent gegaan, kom je een bord tegen met 'slecht wegdek' en 'route barree'. Zoals wel vaker geldt dat vooral voor auto's. Gewoon negeren dus.


Kaart 16
Eindhalte Notre Dame lukt nu even niet, zoals je zult begrijpen...

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Parijs
Parijs
Overzichtskaart
Fietsvervoer
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS