Fietsgids: Mooiste fietsroute door Midden-Europa
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen - Deel 1


Onderstaande aanvullingen zijn reeds verwerkt in de 2e Druk
|
V


Vervoer
Naast Venezia lines kan men vanaf Porec ook varen met Adriatic Lines:
adriatic-lines.com/en/venice/from-venice-to-istria


Vervoer fiets in Flixbus
Met de Flixbus kan je een beetje op al hun busroutes de fiets meenemen. Of een fiets meegenomen kan worden wordt aangeduid in het boekingsproces.

Belangrijk om te weten: op bepaalde routes, rijden vanuit Nederland (nog) niet ontzettend veel bussen met een gemonteerde fietsendrager. In zulke gevallen is het meestal wél mogelijk om een fiets als bijzondere bagage mee te nemen in een fietstransporttas, ook als het niet zo in het boekingsproces wordt aangeduid. Daarvoor moet dan even contact opgenomen worden met hun klantenservice. In beide gevallen kost het meenemen van een fiets €9.

Voor een reis van/naar Istrië heeft men natuurlijk een beetje geduld nodig, maar het is mogelijk. Deze rit biedt men vanuit Nederland nog niet direct in hun shop aan (alleen ritten met maximaal één overstap), maar men kan bijv. een reis van Porec naar München boeken. Vanaf daar kan dan nog een aparte rit geboekt worden naar Amsterdam. Voor het noordelijk deel van de route kan men reizen naar Praag, Tabor en Linz. Men kan ook reizen van/naar Ljubljana, Trieste, Villach en Salzburg.

Bij FlixBus zijn de prijzen altijd afhankelijk van het beschikbare aantal zitplaatsen. Het loont zich daarom om zo vroeg mogelijk te boeken.

Kijk op: www.flixbus.nl


Vervoer heen
Tussen Amsterdam en Praag rijdt dagelijks de nachttrein CNL, met fietsvervoer. Halverwege inhaken kan ook door met de nachttrein naar München te reizen en dan over te stappen op de trein naar Wenen tot Linz, of al eerder in Salzburg beginnen aan het traject van Midden Europa 2 van Salzburg naar Selzthal.

Vervoer terug
Met de boot via Venetië en daarna met trein of vliegtuig.

Van Porec kan men in de zomermaanden terug met de boot naar Venetië en daarna met de trein terug via Innsbruck en München of met het vliegtuig naar Amsterdam vanaf Treviso. De dienstregeling van de boot op www,venezialines.com wordt ieder voorjaar pas bekendgemaakt.

Duur per trein: twee dagen
Duur per vliegtuig, een stressvolle dag met strak schema of anders twee dagen

Met de fiets of bus terug naar Trieste en dan met trein terug via Villach

Makkelijker is het om terug te fietsen naar Trieste (kan over een andere route) en dan vanaf Trieste via Udine de trein naar Tarvisio te nemen. Af te dalen naar Villach en dan weer met de trein via München terug. Dat laatste lijkt een mijl op zeven. Maar dat valt wel mee.

Duur twee dagen

Met de fiets of bus terug naar Trieste en dan met trein terug via Venetië

Makkelijker is het om terug te fietsen naar Trieste (kan over een andere route dan de heenweg) en dan vanaf Trieste via Venetië de trein naar München te nemen. Vanaf daar de nachttrein terug.

Porec bus vertrek 07.00 Trieste a: 08.45
Trieste vertrek 09.18 Venezia S.L. 11.26
Venezia S.L. v: 13.34 Munchen a: 20.25 v. CNL 22.42
Arnhem a 07.53

Men kan ook rechtstreeks vliegen vanaf Pula/Pola naar Brussel/Charleroi of naar Amsterdam. Deze verbindingen zijn er alleen in de zomer en slechts een of twee keer per week.


Kaart 36
Er is een uitstekende fietsenmaker bij het dorp Kokrica, vlak ten noorden van Kranj: Valy, Cesta na Brdo 52, Kranj. Uit het noorden komend op de route in Britof rechtsaf, en dan een paar honderd meter verderop . Duidelijk herkenbaar aan de vele dure racefietsen in de etalage. (46°16'10.6"N 14°21'41.4"E)

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Midden-Europa
Midden-Europa
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS