Fietsgids: Mooiste fietsroute door Frankrijk naar Parijs
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Rond Holland
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Deel 0
Reacties

Op deze pagina vindt u een overzicht van de ingezonden reacties. Wilt u zelf een reactie plaatsen? Stuur dan een email naar: reactie@cyclingeurope.nl.


Geachte heer Benjaminse,

Eind juni 2019 hebben wij met een tandem de route Verdun Langres Pont à Mousson Verdun gereden aan de hand van uw boekje De Internationale Maasroute. Het boekje voldoet goed. We hebben enkele opmerkingen (zie de aanvullingen over de accommodaties)

De retour reis oost-om heel comfortabel langs de jaagpaden.

Langres uit naar beneden en dan kom je daar in eens een Canal de l’Est tegen, heel verleidelijk. Maar dit canal loopt hier naar het zuiden naar Dôle. Ik snapte het bordje niet (dit is ook niet het Canal de l’Est, PB. misschien heeft een grapkeutel hier een verkeerd bordje gehangen). Op een kaart heet het hier canal de Marne a la Saône. Hoe dan ook: Niet volgen dus. Nee hier omhoog , de steilste klim van het hele traject. Naar Peigny. Bij de bron troffen we nog een koppel Nederlandse fietsers en een stel met een camper. Met z’n zessen koffie gedronken! Verder zie je niemand. Stil en verlaten. Heel mooi. Dat golvende landschap met al die kleuren groen.

Bij Corre duikt en nieuwe route naam op langs het canal: l’échapée Bleu (dit is al de vierde naam voor dit fietspad. Eerder heet het Charles le Temeraire, V50 en in de toekomst Veloroute Moselle -Saône ). Naast ook nog wel Canal de Vosges.

In Augustus fietsten we het deel Maastricht Woudrichem. Tot Hoek van Holland hebben we al in allerlei varianten gezien. We hebben de Maas nu nagenoeg af. Alleen het deel Charleville - Verdun ontbreekt nog. Wie weet komt het er nog eens van. Jaren geleden al eens Charleville- Maastricht gefietst toen er nog geen boekje was met een fietspad door Luik! Wat een getob toentertijd. Dit moet een enorme verbetering zijn.

Naar ons idee is het traject van de Maas door de Ardennen het mooiste stuk en eerste keus voor wie een deel zou willen fietsen.

De rust en de stilte waren weldadig. Van harte aanbevolen.

Met vriendelijke groeten familie Boland Zoetermeer


Update voor de makers + paar tips (29-09-2019):
Update-en-tips-maasroute.docx
Hartelijke groet, ook namens Douce van Beukering,
Ingrid Kerkvliet


Eind juli 2019 hebben wij de bron van de Maas opgezocht, met als leidraad de bovenvermelde uitgave. Het geheel was schitterend, de beschrijving in het boekje evenzo. Wij willen enkele bedenkingen noteren.
Het ommetje naar Charleville Mézières is zeker de moeit waard, de Place Ducale is indrukwekkend. Op pag 13 staat een toekomstig fietspad... dit fietspad is er nog steeds niet (Fransen hebben soms moeite om een belofte waar te maken, PB). Het logement in Manoir de le Gravière is schitterend,’s ochtends vóór het logement hebben wij nog een table d’hôtes besteld, dit was heel lekker, voor een zacht prijsje. Le Manoir werd vernietigd door een brand gedurende de WO1 en in 1920 heropgebouwd door de familie Sommer, industriëlen en jachtliefhebbers.De Manoir is nu eigendom van een stichting rond de familie Sommer, het goed wordt bewaard en beheerd en ook uitgebaat.Zeer fijne , rustige logeerplaats. Vanuit Vacherauville kun je een ommetje maken , met een pittige helling, naar het Ossuarium van Douaumont, hier worden resten van 130.000 Franse en Duitse soldaten bewaard. Ook de begraafplaats is adembenemend en langs deze rij je dan verder naar Verdun, helemaal geen saai stuk !!! De bron van de Maas dan... best dat er een monument staat, helemaal geen water te zien!(Hoog zomer inderdaad niet, kom maar terug in het voor- of najaar) Langres is best een aardige stad, de fietsenmaker is in Saint Geosmes, op het kaartje op pág 31, moet het kruisje onder Langres staan. Na een overnachting in Langres stonden wij tegen openingstijd bij de fietsenmaker en wij werden er onmiddellijk geholpen, prima service! Terug heerlijk fietsen richting Moezel, Canal de l’Est, voie Vertes, route Charles le Téméraire, een stukje langs de route de la Liberation, heel veel boeiende geschiedenis. Nancy viel ons tegen, de Place Stanislas ziet er veel te netjes en afgestofd uit, Metz daarentegen.. (dat is altijd een kwestie van smaak, de Lotharingers zijn er zelf ook nog niet over uit, maar Metz is inderdaad levendiger).

Het is een mooie, heel mooie route, een aanrader!
Dankjewel voor het zijn van onze leidraad.

Hugo en Micheline


Beste Paul,

Na een reeks eerdere fietsroutes van jou door Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en Ierland hebben we eind augustus 2018 het rondje Maas – Moezel gedaan. Als startpunt hebben we Pont à Mousson gekozen, tussen Metz en Nancy, aan de Moezel. Dit rondje hadden we uitgezocht wegens de combinatie van het glooiende boerenlandschap van de bovenloop van de Maas, de doorsteek via Canal de L’ Est naar het Moezeldal en het opsnuiven van Art Nouveau in Nancy. De auto is een weekje blijven staan na de overnachting bij de prachtige Abbaye Prémontrés in Pont à Mousson.

De accommodaties waren zeer gevarieerd en verrassend; een abdij, een chambre d’hôte, een traditionele ferme/auberge, een eenvoudig hotel, een landhuis, maar ook een prachtig huis in Art Nouveau stijl midden in het centrum van Nancy. Het weer was uitstekend, alle dagen zon en tussen de 24 en 32 graden. Bij onze laatste verblijf in Nancy werden we op het imposante Place Stanislas verrast door een licht- en muziekshow, ‘Son et Lumière’. Dit vormde de climax van een mooie fietsroute van Paul Benjaminse.Veel groeten,

Bert Tuinzaad en Ine de Smet,
Bilthoven

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Maasroute
Maasroute
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS