Fietsgids: Mooiste fietsroute langs de Maas met deze Maasroute
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Rond Holland
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Deel 0
Aanvullingen


Onderstaande aanvullingen zijn reeds verwerkt in de 5e Druk
|
V


Blz 98
Op blz 98 voorlaatste alinea staat: "Voor bakker en koffie moet je minstens tot Breuvanne doorfietsen." In Pompierre is echter een bakker die oploskoffie schenkt, op vrijdagavond pizza bakt en als je wat later op de ochtend komt is er ook patisserie!


Kaart 6
Faulx-les-Tombes: Camping la Cascade de Jausse. In tegenstelling tot wat in het boekje staat is er geen zwembad. Het restaurant en de taverne zijn op maandag en dinsdag gesloten.


Kaart 8
Anseremme: Camping Villatoile. De prijsopgave in het boekje klopt niet. De plaats is € 9,20. Per persoon komt daar € 7,- bij. Plus € 1,- voor de vuilniszak.


Kaart 11
De camping in Charleville-Mezières heeft last van ratten. Ook worden er naar verluidt fietsen gestolen. Men is gewaarschuwd.


Kaart 12/13
Camping is Sedan is gesloten en wordt op dit moment heringericht tot terrein voor campers.


Kaart 13
Het eerste stuk van het fietspad naar Mouzon is nog steeds niet af.


Kaart 14
Fietser: Inor : camping Les Bouleaux : onbegrijpelijk dat die het label Accueil Vélo krijgt! De uitbaatster wilde alleen maar mijn batterij opladen als ik 4€ betaalde. Ik bood 1€, én meerde consumpties op het terras en ’s avonds warm eten op de camping, maar ze weigerde resoluut als ik geen 4€ betaalde.


Kaart 15
Dun sur Meuse : fietser: zeer lekker en betaalbaar restaurant, La Sicilia. Ideaal om ’s middags een plat du jour te nemen.

B&B Chez Fouchs
5 Rue des Remparts
Mooi gelegen B&B op de heuvel binnen de vestingwal
3 kamers te boeken via www.booking.com
Beveiligde Fietsenstalling
Tel: 0033 (0)677876633


Kaart 18
Verdun: Hotel les Combles. 1 nacht op de heenweg een nacht op de terugweg. Heeft een souterrain garage. Prima om fiets op en af te laden. De auto mocht er een week blijven staan. Aanrader in dit geval.


Kaart 19
Villers sur Meuse : fietser: camping absolute aanrader, zo vriendelijk!


Kaart 20
B&B l’Orchidee Sauvage: Lucie en Gerrit heten fietsers graag welkom in hun B&B langs de route. De prijs voor een 2 persoonskamer is 65 euro per nacht en mocht men gebruik willen maken van onze Table de Hotes dan is dit 24,50 per persoon. Tevens gaan zij een plek vrij maken in onze schuur waar men een band kan plakken, oppompen etc. Zij krijgen binnenkort ook een voorraad aan banden en andere fiets spullen.

L’ Orchidée sauvage
10, Ancienne route d’Apremont
55300 Ailly sur Meuse

E | info@lorchideesauvage.nl
T | +31 6-51720846
W | www.lorchideesauvage.nl


Kaart 21
Commercy Hotel de la Madeleine. Modern. Aan de route. Fietsen in de ondergrondse garage.


Kaart 23
Chalaines: aanvullend: keurige kamer met prima sanitair en kookfaciliteiten en koffie/thee op kamer, incl ontbijt en mogelijkheid om lunch te maken voor 35 euro (als 1-persoonsreiziger). Fiets kan binnen geparkeerd worden.
Fietser: zeer vriendelijk en behulpzaam, maar kost nu 45 ipv 35€


Kaart 25/26
Update camping municipal Neufchateau: fraaie kleine camping met overal water en elektriciteit in de nabijheid. Nieuw toiletgebouw met wasmachine/droger, kluisjes met wandcontactdoos(!), kleine ruimte met code voor drie fietsen.


Kaart 27
Saint Thiébault: Auberge du Cheval Blanc. Echt iets voor doorreizende fietser. De eigenaar doet met succes zijn best om het je naar de zin te maken.


Kaart 29
In Lenizeul is er een Hollandse dame tegen die daar net haar splinternieuwe Bed & Brocante heeft geopend. www.gabybedenbrocante.nl tel +33(0)615166894.
En haar overbuurvrouw schijnt tussen de middag een excellente kokkin te zijn.

En in Montigny le Roi is een bakker die heerlijke pizza's bakt om mee te nemen. Je moet even wachten, maar Lekker! 300m lopen van de camping.


Kaart 31
Langres hotel Logis Grand hotel de l’Europe. Ligt mooi centraal. Verder niet erg bijzonder.


Kaart M4/M5
In Fontenoy-le-Chateau beheert Caroline van der Spek een salon de thé 'Coney island' met daarboven een kamer die ze verhuurt. Een kamer (1e étage) voor 2 personen. Met gebruik van magnetron, oven, er is een waterkoker in de kamer, thee en koffie, er is internet. De badkamer is op de begane grond. Eventueel avondmaaltijd mogelijk. De fietsen kunnen binnen staan. Prijs kamer 2 personen:35€. (30€ voor 1 persoon). Ontbijt 5€ p.p. (koffie of thee, croissant, ¼ stuk stokbrood, boter, confiture). Het is ook mogelijk om smoothies met vers fruit en/of groenten, yoghurt met muesli en fruit of een omelet te bestellen.

Het is gezien de leeftijd van de eigenaar van de Moulin Côtant niet zeker of deze zijn gelegenheid dit jaar nog wel voortzet. De camping in het dorp wordt sinds dit jaar door een Française gerund mevrouw Sandrine Mougin.


Kaart M5
Fontenoy le Château. Wat een ontvolking hier. Hotel Le Moulin Cotant Een beetje moeilijk om kontakt te leggen. De eigenaar zit graag achter zijn bureau zal ik maar zeggen. Een modern comfortabel onderkomen prachtig aan de rivier.


Kaart M8
Charmes Hotel le Carpinien. Liep een beetje op z’n eind was onze indruk. Overigens prima verzorgd en een mooi restaurant aan de overkant van het plein.


Kaart M9
De camping in Velle-sur-Moselle bestaat niet meer. Gelukkig is er de camping in Bayon vlak bij.


Kaart M11
De camping bij Nancy is tijdelijk gesloten.


Kaart M14
Pont à Mousson; Hotel Design Enzo Pont à Mousson. Niet om over naar huis te schrijven. Flinke lading Aziatische toeristen in dubbeldekker bus, die nauwelijks te behappen was voor het hotel. Geen – zin in - onderdak voor een fiets. Fiets mocht gelukkig bij een vriendelijke buurman in de tuin staan. Er naast bij het jachthaventje aan de Moezel , een restaurantje – Restaurant du Port- met een weldadig , overdekt eet-terras.

Hotel la Bodega was leeg en stond te koop.


Kaart P1
Er is een B&B gerund door een Nederlands echtpaar op 3,5 km van de route bij Lavigneville. De Chambres d'Hôtes Le Ciel Bleu is voorzien van 5 ruime gastenkamers elk met eigen badkamer. Ze koken elke avond een verse, gezonde maaltijd van 4 gangen.
Fred en Annemarie
Le Ciel Bleu
8 Rue Côte des Prés
55300 Deuxnouds aux Bois
www.lecielbleu.eu
verhuur@lecielbleu.eu

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Maasroute
Maasroute
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS