Fietsgids: Mooiste fietsroute langs de Maas met deze Maasroute
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Rond Holland
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Deel 0
Aanvullingen

Hier plaatsen wij aanvullingen op de route, zodat u via deze pagina altijd op de hoogte kunt blijven van de laatste wijzigingen in de fietsroute. Wilt u een aanvulling aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Kaart 01-02
Vanaf 1 januari 2022 varen er geen boten meer van Hoek van Holland naar de Maasvlakte. Dat betekent dat men na die datum het eerste stuk langs de Nieuwe Waterweg moet fietsen en dan bij Maassluis het pontje moet nemen naar Rozenburg. Brielle is te mooi om niet te bezoeken. Via knooppunt 28-64-63-98-97-29 kan je naar knooppunt 27 voor het ontzettend leuke pontje naar Brielle. Het Geuzenveer vaart in april en september in de weekenden en tussen 1 mei en 31 augustus iedere dag. Daarbuiten niet. Als deze niet vaart dan kan je via knooppunt 30 altijd even het kleine stukje terug naar Brielle richting knooppunt 31 of natuurlijk gelijk de Maasroute vervolgen.


Kaart 04
Er is een onbevestigd bericht dat er een extra omleiding zou zijn tussen Ombret en Tihange. De situatie zoals nu ingetekend is zoals wij in november 2021 zelf aangetroffen hebben.

Het fietspad loopt na Seraing nu wat langer door langs de rivier en vervolgens ook nu met minder klimmen door naar Ombret. Vanaf daar volgt de Maasroute tijdelijk (tot in 2023) de andere oever. Er wordt een nieuw sluizencomplex bij Ampsin gebouwd waardoor het rechtstreekse fietspad tussen Ombret en Tihange er voorlopig uit ligt.
04.pdf


Kaart 06/07
De werkzaamheden aan het fietspad tussen Bouvignes - Anhé en Hun zijn volgens opgave van de beheerder op 3 juni afgerond. Of dat ook zo is, hoor ik graag.


Kaart 07
Het routeprofiel op deze kaart moet eigenlijk doorlopen tot Dinant + 7 km

Er wordt aan een nieuwe fietsbrug naar de stad toe gewerkt op de samenvloeiing van Maas en Samber. Deze is nog niet af maar lang kan dat niet duren. Op de laatste kilometers voor Dinant moet het asfalt weer eens vernieuwd worden, naar de smaak van een fietser. Anderen vonden dat reuze meevallen.


Kaart 08
In Dinant zelf is er geen enkel probleem meer .Het fietspad op de linkeroever ten zuiden van Dinant uit, hobbelt wel veel. Als je met iets meer auto’s sneller door wil fietsen is de rechteroever stroomopwaarts toch makkelijker.


Kaart 17
Hoofdroute gaat in Forges naar Samogneux. Aanwijzing 1 kan al bij Forges geplaatst worden


Kaart 24
Aanwijzingsnummers negeren, tegenwoordig is alles bewegwijzerd


Kaart 25
Bovenste aanwijzingsnummer 3 op kaart negeren.


Kaart M8, M9, M10
De routeprofielen van kaart M8, M9 en M10 geven sinds de openstelling van het nieuwe fietspad per ongeluk het verloop van noord naar zuid weer (zoals in de de andere gids Veloroute du Soleil staat en is overgenomen). Deze moet men dus andersom lezen. Zie ook de bijgevoegde pdf.
routeprofielen-m8-m11.pdf

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Maasroute
Maasroute
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS