Fietsgids: Mooiste fietsroutes naar Ierland
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Onderstaande aanvullingen zijn reeds verwerkt in de 2e Druk
|
V


Kaart 2
Moira om te overnachten: een geweldige B&B, gedreven door een enthousiaste fietser (die ook fietstochten in Noord-Ierland verzorgt) heet Berwick Hall Cottage. Ligt pal aan de route op 1 Hillsborough Road. Telefoon: 07787512960 of 02892611577. Mail: raymondwilson@yahoo.co.uk. Site: Berwickhall.com.

De eerste fietsdag zijn we in Lisburn in een superlekker koffietentje belandt nl. Chilli Limes, Bridge Street. Als je dan nat aankomt en met je neus in de verse scones belandt is dat geen straf!!


Kaart 3
B&B By the Ways in Portadown is super, wel lastig te vinden, maar na een telefoontje aan de gastvrouw kwam ze ons persoonlijk tegemoet rijden. Toen we te uitgeput waren om daarna nog naar de stad te gaan om te eten, vond ze het geen probleem dat we pizza bestelden.


Kaart 5
De camping bij Cookstown is zeer onaangenaam met nogal ruige asociale bezoekers die er meerdere maanden verblijven. Als het even kan vermijden.

(en ook:)
De camping in de buurt van Cookstown kunnen wij afraden. De dag dat wij er waren stonden er alleen maar caravans met mensen uit de bouw, die daar langere tijd stonden. Daarnaast waren er de hele nacht dronken mensen op de camping. En hebben we nooit een camping beheerder gezien (voordeel: het was gratis). Misschien dat het op andere tijden beter is maar ik heb daar geen oog dichtgedaan.


Kaart 6
In Gortin heb je een goede hostel.


Kaart 8
In N Ierland zijn relatief weinig B&Bs, in Trillick is er 1 (niet aangegeven in je boekje). Wij hebben overnacht in Seskinore: B&B (Greenmount Manor) bevindt zich 3 miles ten ZO van het dorp: Bij de 1e kruising bij binnenrijden dorp direct LA, en steeds maar door blijven rijden (aanrader!). Helaas geen telefoonnr genoteerd. Ik kon dat ook niet achterhalen op internet.


Kaart 9/10
We have just opened a camp site and we would like to advertise in your guide De Groene Ronde Van Ireland we are on route 91 Enniskillen. Our Web Site is www.riverside-farm.com. Kind Regards Mark

In Enniskillen (Noord Ierland) vond ik op de route een supergastvrije B&B met kampeermogelijkheden. Dit adres wil ik jou en potentiële groene routefietsers niet onthouden. Ik werd daar hartelijk ontvangen door de familie. Vanwege het slechte weer heb ik mijn tent niet opgezet maar gebruik gemaakt van een ruime kamer+badkamer voor €30 incl. ontbijt.

Het adres is:
Fam. Fawcett
Gortadrehid little
Enniskillen (Noord-Ierland)
www.riverside-farm.com


Kaart 10
In Eniskillen zelf zijn er geen campings. Er zijn twee campings 20 km ten noorden van Enniskillen aan de oostelijke oever van het meer. Komende van Omagh kan je daarvoor afbuigen naar Ballinamallard, zie kaart 9, en dan 15 km naar het noordwesten. Vanaf Ballinamallard kan men de aanwijzingen volgen. Je fietst dan in totaal 32 km om. Een andere mogelijkheid is om al vanaf Fintona 15 km zuidwaarts (over een heuvelrug) te fietsen naar de camping bij Fivemiletown, Round Lake camping. Het is daarna nog bijna 30 km naar Enniskillen. Je fiets dan in totaal 11 km om. Je moet wel zelf je kleine weggetjes opzoeken. De hoofdwegen zijn vaak te druk. Tenslotte is er ook nog een camping aan de westoever van het meer in Blaney ook ten noorden van Enniskillen. De omweg heen en terug is dan 27 kilometer.

Vlakbij Florence Court is er wel een camping, maar die is niet zomaar openbaar. In de praktijk kan je er wel staan of je moet doorfietsen naar Belcoo.

Bij Enniskillen is geen camping meer, wel is er in Florence Court nog wel een terrein maar dat is alleen voor leden van de caravenclub, er is een hek met slot. Wij hebben alles over het hek getild en er op deze manier toch gekampeerd, was verder niemand. Wel koud water, geen toilet.


Kaart 13
De camping bij Sligo ligt in Strandhill. Het is een hele mooie camping maar hij ligt wel 10 kilometer westelijk van Sligo.

Strandhill caravan & camping Park is echt een aanrader.

Bij regenachtig weer is er ook een mogelijkheid om te overnachten in het Guesthouses Rosses Point, een vriendelijk en schoon guesthouse in Rosses Point zelf, ongeveer 9 kilometer van het centrum van Sligo. www.rossespointguesthouse.com De hostel heeft een tweetal tweepersoonskamers en twee meerpersoonkamers. De ontvangst is vriendelijk en ongedwongen.


Kaart 16
2 km ten zuiden van Pontoon is een B&B, (zie foto voor gegevens) een goed alternatief voor het luxe hotel tussen de meren en het populaire hotel (dus vaak vol) even verderop. In dat laatste kun je trouwens wel erg lekker eten.

Overnachtingstip: in de “stacaravan” bij Healys Restaurant en Fishing Lodge in Pontoon. Wat een idyllisch plek en wat een aardige eigenaar! Zeker doen!


Kaart 18
In Murrisk is ook een kleine camping: www.campingwestport.com (geen gebruik van gemaakt)


Kaart 19
Ponderosa B&B in Louisburgh is super.

Volgens de Lonely Planet en Michelin kaarten is er vlak voor Louisburg rechts, in 'Old Head' een camping, deze is sinds 2010 echter alleen toegankelijk voor mensen met een vaste staanplaats.

Net na Leenane, 1,5 tot 2 km, zit een Hostel met 'camping facilities' (geen gebruik van gemaakt)


Kaart 22
In Cashel zit sinds 2010 een nieuw en aan te raden B&B, Rossroe Lodge. Tel +353 (0)9531928

Wij hebben behalve een winkel in paardebenodigheden, geen winkel in Cashel gezien


Kaart 23
Met de boot van 16.00 uur teruggekomen, besloten we naar de camping van Spiddle te fietsen. Daartoe hoef je niet terug te fietsen naar de R336. Op jouw kaart 23b staan duidelijk witte wegen getekend die ons op prima wijze naar Ballynahown voerden. Rustig en met permanent mooi uitzicht op de zee. In B bevonden we ons weer op je route en.... daar is een supermarkt. Vanaf die plaats heeft de R336 overigens overal een trottoir, hetzij links, hetzij rechts, waar wij dankbaar gebruik van maakten, want men rijdt op die weg loeihard. In elk geval tot Spiddle (want daar kamperen we nu) was er 100% trottoir beschikbaar. Na morgen kan ik laten weten of dit tot Galway zo blijft. Ik denk van wel.

Tegenover het verdwijnen van de winkel in Cashel staat nu wel de aanwezigheid van een Spar in Rosevael en een zeer uitgebreide Spar op het eiland zelf. Ik zou nog steeds een dagtocht naar de Aran-eilanden aanbevelen; vandaar toch maar vermelding van deze winkels.

Niet lang na afslag bij nummer 1 zit een B&B en een café met een eenvoudige lunchkaart (sandwiches, burgers)


Kaart 25
Voor de camping moet je op de R336 net voor Galway rechtsaf de straat met naam 'Knocknacarra' in, dit is een grotere weg. Naast de in de route aangegeven camping zitten er nog 2, allemaal direct naast of tegenover elkaar. Salthill C&C park is goed bevallen.


Kaart 28
In Carran was geen winkel, ook niet bij navraag(er was er wel een, PB). Bij 'Cassidy's' Pub en Restaurant is het lekker en prettig eten. Navraag bij het Hostel (waar we niet konden overnachten met onze hond) bracht ons bij een adres in Carran zelf van een mevrouw die in het verleden actief was met haar B&B, nu alleen bij gelegenheden gasten ontvangt.


Kaart 29
De campings bij Doolin staan op de kaart abusievelijk niet aangegeven


Kaart 30
In Lehinch zit een camping, net na het stadje aan de N67 langs de kust.


Kaart 32
In Tarbert zit tegenover het hostel een erg goede en aardige slager die ook nog eens heerlijke biologische sla verkoopt.


Kaart 34
Campingaz priktankjes zijn op veel plaatsen verkrijgbaar, CV270 ventiel tankjes zijn wat schaarser, alleen in grotere plaatsen zoals Tralee verkrijgbaar. Wij kochten er een bij 'Tralee gas cycle & nursery supply' in High Street.


Kaart 36
Camping niet officieel bij Hostell ziet er goed uit, 2e camping op deze weg bij Glencar bij boerderij is aan te bevelen erg fraai. Sanitair eenvoudig maar schoon, douchen bij de mensen thuis.

De camping bij het Hostel zit ongeveer 6km na Beaufort. Het is een kleine camping, direct naast de route, je kampeert aan een bergstroompje. Het sanitair is wat ouder maar wel netjes/schoon. Hostel en camping zijn van een ouder (redelijk onverstaanbaar) echtpaar en hun zoon, die ook de winkel en benzinepomp runnen.


Kaart 38
Direct na binnekomst in Kenmare, op de T-splitsing van N70 en N71 staat onderaan de paal met officiële wegwijsborden een handgemaakt bord van een Hostel met 'camping facilities', 200 m naar links op de N71. Wij lieten ons vanwege de regen verleiden tot een overnachting in het hostel, maar waren daar later niet onverdeeld gelukkig mee. het hostel is oud en muf en leek niet al te schoon, de 75 jarige eigenaresse was, naast niet goed verstaanbaar, behoorlijk warrig. Het hostel heeft vast betere tijden gekend. Wij sliepen uiteindelijk in onze eigen slaapzakken bovenop het beddengoed van het hostel.


Kaart 39
Route Healy Pass: Camping Peacock aan te bevelen,eigenaar geeft veel service en goed restaurant.Trekkershutten aanwezig.


Kaart 40
De camping in Ballylickey accepteert geen honden, we zijn doorgefietst naar Bantry, waar we hebben overnacht in het gerunde B&B 'The Mill' (+353 (0)27 50278) - een aanrader. B&B 'the Mill' wordt gerund door Nederlanders, en is juist ook daarom aardig om aan te leggen. Bantry is een leuk plaatsje met de nodige voorzieningen, o.a. ook een goede fietsenmaker, 'Nigel's Bicycle Shop' (+353 (0)27 52657).


Kaart 45
De camping in Carrigtwohill ligt vanaf Cork gezien na het dorp. Om de camping te bereiken moet een stukje over de vluchtstrook van de N25 worden gefietst, na 200m begint de ventweg waar de camping aan ligt.


Kaart 49-51
Overzicht accommodatie: Kaart 49 moet Kaart 50 zijn

Camping bij Clonmel erg steile klim over 9 km.

Overzicht accommodatie: Kaart 50 moet Kaart 51 zijn.


Kaart 58
Het Powerscourt Arms hotel in Enniskerry is enigzins groezelig. Je kan er wel aardig eten.


Kaart 59
Glencree (eenvoudig te bereiken) heeft café-restaurant.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Ierland
Ierland
Overzichtskaart
Gratis Traject
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS