Fietsgids: Mooiste fietsroutes naar Ierland
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Hier plaatsen wij aanvullingen op de route, zodat u via deze pagina altijd op de hoogte kunt blijven van de laatste wijzigingen in de fietsroute. Wilt u een aanvulling aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Kaart 6
800 meter ten noorden van de (1) is een van de grootste steencirkel complexen van Noord Ierland, het is nagenoeg vlak om er te komen. De moeite waard.


Kaart D1
Zo'n 500 meter voor de brug onder de A5 door, nog voor de brug staan diverse fiets borden bij de kruising. Volg de borden naar Newtownstewart hier.

In Newtownstewart op de T-splitsing staan fietsborden aan alle kanten van de kruising, het bord dat je nodig hebt staat rechts van je, nog voor de kruising - negeer de Sustrans Route 95 borden die pontificaal zichtbaar zijn.


Kaart D11
Nr. 3 tekstbox, dit is wegnummer: L2523 (wel een bord nu, nieuw aangelegde weg)


Kaart D15
Voorbij het hotel in Rossnowlagh: bij laag water gaat de route hier over 't strand! Net voorbij 't hotel kun je 't strand op waar waar auto's ook op het strand geparkeerd staan. Fietst prima!

De route gaat hier een kort stukje over het strand!! Het is maar dat je het weet dat het aan de andere kant van het strand weer verder gaat.


Kaart 17
Kader 3, het kleine weggetje rechts van station heet 'Primrose Hill' - om verwarring te voorkomen.


Kaart 22
Beetje verwarrend misschien: Aanwijzing 3 zegt dat de route via Tully Cross een aanrader is, maar dit is niet de hoofdroute. De Abbey of Kylemore is ook een must-see, maar is juist via de N59! Wij vonden de route via de N59 druk, maar goed te doen.(PB: dit is een lastige keus, via Tully Cross is het rustiger fietsen maar Kylemore Abbey wil je ook gezien hebben).


Kaart 26B
Wij hadden goed weer en dan zijn de ferries echt prima om te nemen! Voor wie een rondje wil fietsen over Inishmore, en je overweegt om de zuidelijke tak mee te pakken, doe die zuidelijke route dan als eerste om naar 't westen te fietsen, en ga via de noordelijkste route terug. (andersom is extreem steil!). Een stuk van de zuidelijke route (via Gort Na gCapall) is overigens onverhard, en je stuitert er over de keien - doe dit niet met te dunne banden!


Kaart 32
Wij vonden het omfietsen via de Cliffs of Moher prima te doen qua steilheid, en ook zeker de moeite waard, ondanks de 45 touringscars en 10,000 toeristen.


Kaart 37
De N86 richting Dingle vonden wij veruit de aller gevaarlijkste weg om op te fietsen van de hele route (100 km/h, erg druk, veel vrachtwagens en campers, en heel heel veel 'close passes'. Het Dingle Peninsula is zeker mooi, maar deze weg zou voor ons een reden zijn om dit niet nogmaals te doen. (PB: Dit klopt het is zeker een gevaarlijke weg. Alternatief is om eerst een stuk bus te nemen).

i.p.v. de route langs het oude spoorlijntje (Kearney's Road), is er vanuit Tralee ook een nieuw fietspad, ongeveer 1.5 km lang, (begint bij Tralee Marina) en brengt je langs het kanaal naar de brug bij Brennerville - vanaf hier zit er niets anders op dan de N86 te volgen - net als de route via Kearney's Road.


Kaart 37A
Aanwijzing 2: er zijn zoveel campingborden, ga direct na de PUB, The Seven Hogs, schuin naar rechts.

Aanwijzing 3: fietstassen moeten er ook af, de weg erna is wel heerlijk rustig.


Kaart 37B
Tekstbox 6: Het Hek komt pas na 2 km (niet 1) en de weg vanaf het hek is deels onverhard (dat schiet niet echt op qua kilometers maken, maar is wel lekker rustig).


Kaart 45
Wij hebben na Bantry een uitstapje gemaakt naar Mizen Head, heen via de R591 en terug via de R592 en N71, met een nachtje op de camping van Crookhaven, met name de punt van het schiereiland is een aanrader! Terug kwamen wij bij Skibbereen weer op de route.


Kaart 49
Het routeprofiel begint daar met 0. Dat moet uiteraard 12,5 zijn om aan te sluiten op het profiel van de vorige pagina. De totale afstand is niet meer dan 27 km


Kaart 52
De route op kaart is bij het begin anders dan de GPS track, de track klopt, wel kom je dan bij een afgesloten hek waarbij je dan even met de fiets aan de hand door een bosje moet kruipen.


Kaart 54
De afstand op het routeprofiel bij newcastle moet 54 zijn, niet 93


Kaart 55
Ook hier moet bij Newcastle in het routeprofiel 54 staan, niet 0


Kaart 56
Tussen Clonmel en Carrick on Suir ligt aan de noordzijde van de rivier een prachtig fietspad. Het lijkt een voormalig jaagpad. Het pad heet de "Blue Way' en het is op 200 meter na, heerlijk zoevend asfalt. www.tipperary.com/suirblueway


Kaart W1
In Ardmore is via airB&B ook onderdak te vinden.


Na W2
Het stukje Waterford – Rosslare hebben wij aangepast: de Eurovelo 1 Waterford – Rosslare is ruim 100 kilometer, in een gebied met niet al te veel voorzieningen, bovendien moesten wij ’s avonds de ferry halen. Onze ingekorte route was 65 kilometer, behoudens het stuk Waterford – Passage East redelijk rustig. Prima te doen in 1 dag, ruimte voor onderweg een koffiepauze en toch op tijd bij de boot.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Ierland
Ierland
Overzichtskaart
Gratis Traject
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS