Fietsgids: Mooiste fietsroutes naar Barcelona
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Fietsroute Barcelona – Deel 1 - Eindhoven - Cluny

Overzichtskaart Barcelona Deel 1 Omschrijving
De route van Eindhoven naar Beaune en Cluny voert langs fietspaden van de Kempen, door het Hageland en Haspengouw naar het dal van de Maas bij Namen. Nog steeds grotendeels autovrij bereikt men daarna Dinant. Pas vanaf hier stijgt de route langzaam door de Ardennen om deze net over de grens bij Montmedy weer te verlaten. Wederom volgt men daarna het dal van de Maas. Hier fietst men door Lotharingen met zijn oneindige koolzaadvelden. Onder het groen en geel van de heuvels ligt rondom Verdun het bloedig verleden van de 1e wereldoorlog. Maar noch de bossen noch de Mirabelle-boomgaarden herinneren hieraan.

Bij het meer van Madine kan men kiezen. De oostelijke variant via Nancy kent het grootste aantal kilometers aan autovrije wegen naar het zuiden. Over jaagpaden en fietspaden voert deze variant door een bosrijke omgeving. Deze route is in het afgelopen jaar nu ook over een lengte van 200 km bewegwijzerd. Onderweg komt men vele campings, B&B's en enkele hotels tegen zodat men niet om onderdak verlegen hoeft te zitten. De westelijke variant is 50 kilometer korter en loopt ook voor bijna honderd kilometer over autovrije wegen. Deze variant kent echter minder voorzieningen en is iets minder afwisselend. Ieder zijn wil. Daarna voert de route vanaf Pontailler aan de Saone weer als een lijn naar het hart van de Bourgogne in Beaune. Vanaf Beaune krijgt men weer de beschikking over een volledige fietspadennet dat de fietser door de kostelijkste wijngaarden voert. Vanaf Chagny tot aan het einde van dit deel in Cluny kan men gebruik maken van de La Voie Verte, de groene weg, die zich over 44 kilometer over een oude spoorwegbedding door het landschap van de zuidelijke Bourgogne voert.

Vanaf Eindhoven naar Beaune bedraagt de route ongeveer 750 kilometer, naar Cluny een 80 kilometer meer. Bijna 360 kilometer van de route is geheel autovrij en de overige wegen zijn verkeersarm. De doorsteek van de Ardennen is op een enkele helling in het begin na niet inspannend te noemen. De route is vanwege de vele aantallen kilometers autovrij geschikt voor fietsen met kinderen.

De route is volledig in twee richtingen beschreven.


Vlak door de Ardennen door het Maasdal
Het is nu mogelijk om vrijwel helemaal vlak voor de Ardennen naar het zuiden te fietsen. Er was al deels een fietspad van Dinant naar het zuiden, de Ravel 2. Deze geeft aansluiting op het fietspad dat in Frankrijk langs de Maas verder gaat. Dat pad is nu 121 km lang en is prachtig aangelegd in asfalt en bewegwijzerd. Langs de Maas in Frankrijk is nu het fietspad van Givet naar Charleville-Mèzieres en Sedan doorgetrokken naar Remilly. Vanaf daar kan men nu over kleine prachtige weggetjes door het dal van de Chiers aansluiting vinden op de bestaande route naar Barcelona. Deze route is ogenomen in de nieuwste gids.


Route-gegevens

Onbegrensd fietsen naar Barcelona – Deel 1
Benjaminse uitgeverij

Druk/Jaar van uitgave: 7e druk, 2021
ISBN: 9080649791
Taal: Nederlands

Aantal pagina's: 150
Aantal detailkaarten: 90, schaal 1:100.000
Aantal stadskaarten: 9, schaal varieert

Afstand: 775 km. (Eindhoven-Cluny)
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk, met enkel wat korte klimmetjes in de Ardennen. Door het grote aantal autovrije wegen ook goed te doen met kinderen.
Richting: In beide richtingen beschreven

GPS beschikbaar: Download GPS-tracks
Prijs: 24,50
Als e-book: € 14,95
Voorbeeldkaarten Deel 1
Voorbeeldpagina's met detailkaarten en hoogteprofielen


 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Barcelona
Barcelona
Deel 1
Deel 2
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS