Fietsgids: Mooiste fietsroutes naar Barcelona
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen - Deel 2


Hier plaatsen wij aanvullingen op de route, zodat u via deze pagina altijd op de hoogte kunt blijven van de laatste wijzigingen in de fietsroute. Wilt u een aanvulling aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


 

Kaart B2 t/m B6
Het grootste deel van de nieuwe fietspaden langs de Saône tussen Macon en Lyon is nu klaar. Men kan vlak voor Macon ofwel via Fuissé, Chaintré en Chânes (oude route) en dan via Creches sur Saône de brug oversteken naar de nieuwe route. Dat is het kortst en verhard. Men kan ook via de verbindings-fietsroute door de buitenwijken van Macon naar de nieuwe route tot aan voorbij Cormoranche. Het fietst prima door tot aan Beauregard, waar je nog een strook van 700 meter over een hobbelig pad moet. In 2024 wordt ook hier het fietspad voltooid. Hierna is het prima fietspad tot Fontaines-sur-Saône en daarna gaat het op de andere oever over een afgebakende fietsstrook verder tot in Lyon. Alleen ter hoogte van Ile Barbe ontbreekt nog een stuk. De weg is daar smaller. Bij binnenkomst van Lyon hoef je niet langer al bij de Pont Masaryk over te steken, maar je kan de volgende brug nemen en dan in een rechte lijn op de tunnel affietsten. Ook loopt het fietspad nu langs de Saône door tot aan de samenvloeiing met de Rhône, maar dan ben je wel heel wat stoplichten verder en mis je de indrukwekkende fietstunnel. We hebben nog geen tijd gehad om de nieuwe kaarten te maken voor het fietspad langs de Saône. Wel heb ik enkele tracks toegevoegd. Veel plezier onderweg.
Kaart 20/B18
Het fietspad door de zuidelijke Ardeche inclusief fietstunnel tot in Gagnières is nu ook klaar vanaf Pléoux.Alleen het deel tussen Comps en Pléoux gaat nog over de gewone weg.

Kaart 22 t/m 24

Op kaart 23 staat het fietspad van Lezan richting Sauve. Dit is klaar (superglad nieuw asfalt!) en wordt door de lokale bewoners volop gebruikt. Ik deed daar aan mee, maar er is 1 nadeel, de uiteindelijke aansluiting op de weg naar Sauve is niet klaar. Ik deed de afrit te voet over het zeer groffe gravel, maar dat moet je eigenlijk niet willen met een bepakte fiets. Beter pak je daarom de laatste kruisende weg die je nog wel op kunt., dan kan je ook doorsteken naar het FP bij Sauve, of je gaat iets verder en dan terug naar de krusing.


Kaart 24
Het fietspad na St. Hippolyte tot La Cadière is nu af. Alleen kun je bij La Cadière niet van het fietspad af (dat ligt daar ingegraven in het landschap). Je moet dus iets eerder, bij het voormalig station 'Rochebelle',de normale weg op.

 


Kaart 30
In Nevian op kruising in centrum dorp met pleintje LA, je fietst dan richting kerk, maar met de weg mee, hou je die rechts.


Kaart 37
Voor de grensovergang bij Las Illas moet men vlak voor het dorp al links aanhouden. In het dorp ligt namelijk een aarden wal tegen mensensmokkelaars die hier ’s nachts per auto doorheen kwamen. Dat kan niet meer, maar per fiets kan men er nog wel goed doorheen.
Voor het dorp moet men al links aanhouden op de vorksplitsing. Dan is het weliswaar even klimmen met 8%, maar niet al te steil. Zie verder bijgaand kaartje.
Omgekeerd moet men vanaf de grens eerst tussen twee rotsblokken door op het pad en dan na 200 m schuin rechtsaf.


Kaart R7/R8
De Via Rhona krijgt in september '23 een nieuwe fietsbrug over de Rhône zodat je dan rechtstreeks over het eiland tussen de rivier en het kanaal het centrum van Avignon kan bereiken. Heel wat mooier dan via Sorgues en de buitenwijken. Je kan echter nu al via Roquemaure en een nieuw fietspad tussen aanwijzing H en Sauveterre naar een weggetje toe dat langs het spoor naar aanwijzing K leidt. Het is bewegwijzerd en fietst goed.

Niet ver na de stuwdam in de Rhône, kan je tegenwoordig voor een 4-tal km een nieuw fietspad langs het water volgen, tot aan de rotonde op 2 km van Avignon. In de andere richting is het fietspad richting Orange bewegwijzerd.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Barcelona
Barcelona
Deel 1
Deel 2
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS