Fietsgids: Mooiste fietsroutes naar Barcelona
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen - Deel 1


Onderstaande aanvullingen zijn reeds verwerkt in de 7e Druk van deel 1
|
V


Kaart 3
De route door Beringen mijn is gewijzigd. De route loopt nu van knooppunt 341 naar 503 en dan 345 en verder. Daarmee kom je ook vlak langs het mijnmuseum in Beringen, waar je ook een terras hebt. Zie kaart.
03.pdf


Kaart 9
Komende vanaf Eindhoven kom je in Namen uit bij de samenvloeiing van Maas en Samber. Daar wordt gewerkt aan een nieuwe fietsbrug. Deze is bijna klaar op maar nog niet helemaal (13-08-2021) Komende vanaf de brug over de Samber uit het centrum moet je bij de rotonde rechtdoor en dan de kleine weg nemen langs het rode huis. Verderop kom je weer op het fietspad langs de Maas.

Het wegdek van het fietspad op zeven kilometer voor Dinant, tussen Anhée en Hun, is wat verbrokkeld. Er is een tijdelijke omleiding ingesteld tot 31-10-2021 via de andere oever.
Het fietspad op de linkeroever langs de Maas, komt weliswaar langs de terrasjes, maar het hobbelt wel erg. Wie van glad wegdek houdt en wat autoverkeer geen bezwaar vind (verderop moet je toch deze weg volgen) kiest gelijk voor de asfaltweg langs de rechteroever.


Kaart L1
(ingezonden door Luc Vanherck, zelf nog niet naar toe kunnen gaan, PB).
Leuven-Hoegaarden. Men is hier langzaam maar zeker verbeteringen aan het aanbrengen. Bij het station in Leuven is er een “fietsspiraal” waardoor je over het station naar de Oostzijde fiets. Vanaf de achterkant van het station is er een fietsstraat een vervolgens een fietstunnel die veilig onder de Tiensesteenweg gaat. De Herpendaalstraat die jij neemt is zeker autoluw maar heeft een veel kassei en een lange klim. Ik zou eerder via de afgesloten fietsstraat Rijsmortelstraat te Bierbeek fietsen. Jouw route heeft eindelijk een zeer goed fietspad gekregen in 2020 tussen Bierbeek en Meldert (Hoegaardsestwg en Kerselaarstraat, dit is deels reeds zichtbaar op google maps.
Even 3 regels verspillen aan 400m zeer slechte weg. Zolang de Kauterhof net voor Hoegaarden zo een slechte kasseibaan blijft, zou ik er 400m kassei er uit halen want de bagage rammelt hier alle kanten op. Net boven is er een weg (ook hier de eerste 25m kassei) naar het Oosten (heeft ook de benaming Kauterhof) 200m rechts Brouwerij Loriersstraat (eerste 250m is een smal betonnen fietspad en laatste 25m is weer kassei) vervolgens de slechte Kauterhof oversteken, en Brouwerij Loriersstraat (weer eerste 25m kassei) vervolgen. Dit is een pak minder “zeer slechte kassei” en autovrij. (zie GPX file in bijlage)


Kaart 19
Verlaat de hoofdweg na Montmedy na bocht naar rechts linksaf D110b ri Vigneul

Negeer huidige aanwijzing 1 op linker kaartblad.


Kaart 20, 21, 22 (of 20, 21 bij vorige druk)
Het fietspad van de Maasroute bij Verdun is open en loopt nu vanaf Regneville naar Haudainville ten zuiden van Verdun. Een fraai aangelegd fietspad, het eerste stuk tot aan Bras sur Meuse over een gravel fietspad, daarna asfalt.


Kaart B5
Negeer aanwijzingnummer 1, volg gewoon de bewegwijzerde route.
Bij aanwijzingnummer gaat de route omhoog door Brixey. Je kan echter ook onverhard onderlangs door. nit perfect, maar wel als je niet van klimmen houdt.


Kaart 26
Aanpassing fietsenmaker weg: Pont-à-Mousson heeft geen fietsenmaker meer. Er zou een kleine zaak zijn Cycles Itenérances, maar die ligt 5km ten Oosten van de route en “zou enkel op afspraak” werken”.

Wij zijn gisteren aangekomen in Pont a Mousson, in de lange beschrijving bij kaart 26 staat dat men werkt aan de afronding van het fietspad tussen Vandieres en Pont a Mousson. Dit is inmiddels klaar. Je rijdt op 2 plekken echter net aan de andere kant van het water.

In de beschrijving staat dat je bij de eerste brug vanaf Vandieres aan de andere kant moet gaan fietsen: je kunt hier gewoon aan de rechterkant van het water blijven fietsen over een mooi fietspad. Vlak voor de 2e brug staat een fabriek in de weg, maar daar wordt je heel netjes omheen geleid. Bij de 2e brug, net na de fabriek, steek je over naar de linkerkant en ook daar ligt een heel mooi fietspad op een landtong. Aan het einde ga je vanzelf met de brug weer naar de rechterkant en rijdt je Pont a Mousson binnen. Geen onverharde of slechte stukken dus meer.


Nancy (na kaart 28)
Aangepaste stadskaart van Nancy:
Nancy.pdf


Kaart 30-32
Het fietspad langs Moezel van Nancy tot aan Fontenoy is nu helemaal af. Eind september zijn de laatste bouwhekken verwijderd en ligt het asfalt er strak glad bij.
30.pdf
31.pdf
32.pdf


Kaart 44
Van Lamarche-sur-Saône kan je ook een stuk afsnijden over verharde wegen. in het dorp ga je dan linksaf en na 500m ongeveer neem je rechtsaf de D116 naar Magny- Montarlot. Je krijgt een langzaam stijgend weggetje eerst naar het gehucht Montarlot en dan kom je in Mgny waar je rechtsaf gat naar Longchamp. Hiervoor moet je eerst de heuvel op daarba daal je weer wat. Als de weg een knik maakt naar links kruis je de weg die je linksaf op moet gaan. Voor auto’s is deze doodlopend, maar voor fietsers natuurlijk niet.


Kaart 47
Bij Beaune: Vlak voordat de weg onder de snelweg door gaat, sla je linksaf de D20H (route de Gigny). Een honderd meter verder krijg je aan de linkerhand een fietspad. Bij de bebouwing van Vignoles houdt het fietspad even op buigt de weg naar links, maar hou je rechts aan, Na het dorp gaat het fietspad na 50 meter verder rechts en links langs de route de Gigny tot de D20H die het fietspad naar rechts toe volgt tot aan de D973 de grote toegangsweg voor Beaune. Hier ga je rechtsaf, ook over een fietspad, met de brug de snelweg over. Het fietspad loopt hierna teeds rechtdoor, maar het wordt wel wat smaller. Bij de laatste rotonde houdt het fietspad op en is er een vorksplitsing waar je links moet aanhouden. Dit gaat onder het spoor door waarna je ook langs het Place de Madeleine komt, met veel restaurants en enkele hotels. Bij de rondweg steek je over en kan je aan de overkant via een fiets-voetpad tegen het verkeer in, met bordjes naar de wijnroute. En natuurlijk het stadje even in.
47.pdf

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Barcelona
Barcelona
Deel 1
Deel 2
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS