Fietsgids: Mooiste fietsroutes naar Barcelona
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Deel 1: Eindhoven - Cluny

Nieuwste druk
Aanvullingen op de route
Accomodaties
Vervoer


Deel 2: Cluny - Barcelona

Nieuwste druk
Aanvullingen op de route
Accomodaties
Vervoer

 
Voorgaande druk
Aanvullingen op de route
Accomodaties
Vervoer

Voorgaande druk
Aanvullingen op de route
Accomodaties
Vervoer

 

Oproep voor fijnproevers
Graag doen we hierbij een oproep aan ieder die van lekker eten houdt om onderweg de adressen van wel of niet gewaardeerde eetgelegenheden te noteren.We willen binnen enkele jaren voor de jubileumuitgave een fietstocht voor fijnproevers samenstellen. Laat het ons weten (fiets@cyclingeurope.nl) en we zullen u graag bij de club van voorproevers vermelden.

~ Paul


Naar Barcelona met de racefiets
De route naar Barcelona bestaat voor meer dan 99% uit verharde wegen. Er zijn enkele korte stukjes, zoals twee km door de Ardennen die niet verhard zijn. Toch is dat wel te doen met een racefiets. Natuurlijk kan je een stukje over de grote weg, maar dat raad ik niemand aan. Voor de route door Frankrijk rij je verder helemaal verhard tot aan het Lac de Madine waar de route zich in twee lange varianten splitst. De westelijke route is geheel verhard, de oostelijke route (ook weer via Nancy) kent wat meer fietspaden. Langs de Saône bestaan die uit zeer fijn grind waarover je prima kan fietsen. wanneer de routes samen komen bij Pontailler-sur-Saone heb je nog een klein stukje van een kilometer of tien van dit soort fietspad dat prima berijdbaar is. Daarna gaat de route verhard door tot aan Cluny. Ook in deel twee zijn De wegen eigenlijk allemaal verhard. Vanaf Le Puy kan je kiezen om het fietspad te nemen over de oude spoorwegbedding. Deze is onverhard maar verder goed fietsbaar. Je kan echter ook via een verharde weg omhoog naar Le Monastier. die is ook prima.

De Beuajolaisroute is geheel verhard op twee kilometer na onder Aubenas, maar ook daar kan je makkelijk ook de hoofdweg even nemen. Die is uiteraard wel druk. Nadat de routes samenkomen in het zuiden doen zich dan nog twee momenten voor waarin je de keuze hebt voor verhard of onverhard. Na Beziers is een verhard alternatief opgenomen voor het stukje langs het Canal du Midi. Voor de overgang van Frankrijk naar Spanje is nu een verhard alternatief via de Col du Perthus aan de site toegevoegd. Rest tenslotte alleen nog maar een klein stukje van 3 km ter hoogte van Colomers in Catalonië. daar is een verhard alternatief voor. Daarvoor kan je over Flaça en La Pera naar Pubol. Wel wat meer klimmen. De tak naar San Feliu is voor racefietsen af te raden. Het onverharde fietspad wordt niet goed genoeg onderhouden. Na Cassa de la Selva kan je wel door naar Caldes de Malavella.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Barcelona
Barcelona
Deel 1
Deel 2
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS