Fietsgids: Mooiste fietsroutes naar Andalusië
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Hier plaatsen wij accomodaties die nog niet aan de nieuwste druk zijn toegevoegd. Wilt u een accomodatie aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Kaart 7

Bij Prat del Comte (preciezer bij Fontcalda) bevindt zich een restaurant met mooie terrassen langs de Riu de la Canaleta. Je moet wel even van de Via Verde af en afdalen naar de rivier (is nog geen 100 meter omweg). We hebben daar ook gezwommen in de kloof, prachtig!

Halverwege de klim van de Via Verde naar Horta de Sant Joan bevindt zich camping "Mas Karmel". Het is een kleinschalige terrassencamping met vriendelijke Nederlandse uitbaters. We apprecieerden vooral dat we voor weinig geld (7 Euro) een lekker en uitgebreid ontbijt konden nuttigen, genoeg om de volgende fietsetappe aan te vatten!

(Met dank aan Kristof Geldhof)

Een gerestaureerde oliemolen in Bot, bij de Via Verde, is sinds 2019 een populair hostel. In de weekeinds is Lo Moli de Bot vaak vol, maar doordeweeks is er vaak wel plek.
Overnachting voor 1 persoon was 50 euro.
https://en.lomolidebot.com/
Gebruik van gezamenlijke keuken, plek om je fiets te stallen en desnoods wat reparaties aan te verrichten. Maar vooral een prachtig gerestaureerde oude olijfoliemolen die de historie tot leven brengt en een warm welkom van de eigenaren Imma en Pau.

Kaart 23

Voor het bezoek aan het Alhambra in Granada kan het gebeuren dat je al twee weken vooraf moet reserveren.

Kaart 28

Hotel Humaina ligt 3,8 km en 400 meter lager ten opzichte van de weg in de bossen.

 


Kaart 31
Wij willen weer een mooi slaapadres toevoegen. Komende vanaf El Burgo ben je bijna in Ronda . 1km voor Ronda zie al het bordje hotel staan. Dan zie je links een enorm complex. Dat is de militaire academie. Vlak voor de ingang daarvan gaat een asfaltweggetje links omhoog. Na 100 meter sta je voor de oprit van hotel Bodega El Juncal. Prachtig wijngoed met een heel mooi hotel. 60 euro zonder ontbijt voor een grote 2 persoonskamer met eigen terras. Lekker restaurant, ook eten in de tuin. Mooi uitzicht op de heuvels ( lijkt op Toscane). En vooral ver weg van de toeristendrukte in het stadje. Maar daar toch maar 2km vandaan.. Maar Ronda moet je wel gezien hebben met die antieke brug boven dat enorme ravijn . Uniek verschijnsel.


Kaart 34
Alweer een mooi slaapadres:
Dag Paul. We puffen nu uit in NOVO aparthotel&restaurants in Las Cabezas San Juan. Mooi en niet duur adresje direct aan de route. We kregen een heel appartement voor 50 euro met 5 bedden, complete keuken met wasmachine en eigen buitenterras. En airco..beter krijg je het niet.


Kaart N2
Halverwege Martos en Doña Mencia zit er volgens fietsers tegenwoordig een nieuw hotel restaurant hetgeen ik nog niet heb kunnen lokaliseren, wel: cortijodelafuente.com


Kaart N3
Er is een nieuwe B&B in Espejo, bij Castro del Rio. Het heet Casa Almara ej kan het vinden onder:
www.casaalmara.com
Trinidad comas, 20
Espejo, Córdoba.


Kaart V1
Voor het traject Valencia Teruel heb ik een heel zinvolle aanvulling voor overnachting. Komend van Valencia zit vlak voor Albentosa een hotel-restaurant Los Manos voor vrachtwagenchauffeurs, niet ver van de via verde. Kamer voor twee inclusief avondeten en ontbijt voor € 90,00. Avondeten was goed (voor, hoofd, na met keuzemogelijkheden) en we kregen persoonlijk uitleg van de eigenaar in het Engels over wat er in het Spaans op de kaart stond. Fietsen konden in een privé garage. We waren erg blij met dit adres, want de camping op het kaartje daar was te ver weg en niet aan de route. Wij liepen onderweg daar ook nog vast in de modder maar dat komt waarschijnlijk door de zware regenval kort ervoor.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Andalusië
Andalusië
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS