Fietsgids: Mooiste fietsroutes naar Andalusië
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Onderstaande aanvullingen zijn reeds verwerkt in de 4e Druk
|
V


Kaart 1
De camping bij Girona (Camping Toni Manescar) is dit jaar gesloten. Kreeg deze reactie per mail van hen: "This year the Camping is close. The next year we open again."


Kaart 6/7
In Mora d’Ebre zijn Theo en zijn vrouw Marian een hostel gestart. Het hostel, Casa Michaels (www.casamichaels.com), biedt 6 kamers aan in de prijsklasse van 53 tot 63 euro per nacht (op basis van 2 personen. Het hostel is zelfvoorzienend, maar met bakkerijtjes, fruithandelaren, supermarkten, cafés en restaurants in de directie omgeving. En met een volledig uitgeruste keuken die voor onze gasten ter beschikking staat weet iedereen zich uitstekend te redden. Uiteraard spreken wij Nederlands. Fietsen zijn bijna in alle gevallen in de lobby geplaatst, maar voor grotere groepen of langer verblijf is een garage op loopafstand beschikbaar. Ook via www.booking.com te boeken.
Theo van Lagen
Casa Michaels
Carrer de Santa Madrona 15
43740 Mora d'Ebre
+31 6 31978695

Van 4 mei tot 6 juni 2019 fietste ik van Moergestel naar Murcia in Spanje. Het was een prachtige ervaring en mijn 8ste fietstocht sinds 2004 (Rome, Benjaminse). Maandag 27 mei kwam ik na een mooie dag aan in Mora d’Ebre. The B&B 7de Ribera was helaas vol, maar de man vertelde mij dat ik naar hotel ‚Casa de Castell’ moest gaan. Dat heb ik gedaan en het was fantastisch. Alles was goed, de eigenaar was erg vriendelijk en behulpzaam, hij gaf advies waar ik het beste kon eten en wat een mooie wandeling was langs de Ebro. Slaapkamer en badkamer aren perfect, niet in het minst was het ontbijt echt uitstekend. Het kostte € 60.- maar het was het geld dubbel en dwars waard.
Hotel Casa de Castell
C. Calvari, 2-4
Ingang Raval de Jesús
43740 Móra d’Ebre
tel: M: 653673517


Kaart 9
Ter hoogte van Cantavieja is er op 18 kilometer afstand een camping te Villafranca. volgens een fietser is deze toch de moeite waard om genoemd te worden. De Camping Llosar in Vilafranca is eenvoudig, rustig, €11 (voor 1 persoon en tent), en sfeervolle bar / restaurant met prima pizza’s). Het is een camping municipal die ze verder aan het opknappen zijn. https://campingllosar.com/


Kaart 15
De B&B ValdeMora Casa del Campo in Olmedilla de Alarcon staat niet meer open voor fietsers op doorreis. Hij doet alleen nog maar groepen.


Kaart 27
Er is een nieuwe kleinschalige ecologische camping ‘Casilla de los Tajos ‘ aan de A-402 tussen Alhama de Granada en Ventas de Zafarraya, thv km 31. Ze hebben een 6-tal mooie, heel rustige plaatsen. De camping is in handen van Piet & Kristin

Camping Casilla de los Tajos
Piet y Kristin Van Mierlo - Moers
Casilla de los Tajos, s/n
18120 Alhama de Granada
www.casilladelostajos.com
casilladelostajos@gmail.com
CM/GR/00048
Mobiel: 680 215 166


Kaart 34/N6
Er is een Nederlandstalige B&B gelegen aan de rand van Sevilla en op een boogscheut (een tiental autominuten) van de internationale luchthaven Sevilla San Pablo. De B&B Finca la Luz ligt een paar km ten oosten van de luchthaven. De B&B beschikt over een capaciteit van 19 gasten en staat open voor zowel individuele reizigers als voor kleine groepen. Op de website is uitgebreide informatie over de B&B te vinden. De ligging nodigt uit om vanuit deze plek Sevilla en Carmona te bezoeken. Men helpt graag met plattegrondjes en uitgebreide info over reisroute, bezienswaardigheden, leuke adresjes, (Nederlandstalige) stadsgidsen, enz. Naast logies met ontbijt verzorgen zij ook elke dag van de week avondmaaltijden. Heel in het bijzonder voor fietsers kunnen zij zorgen voor de verplaatsingen van en naar de luchthaven. Met hun aanhangwagen vervoeren zij tot een achttal fietsdozen. Via een lokale fietshandelaar kunnen zij ook aan fietsdozen komen. Voor wie zowel bij aankomst als bij vertrek Sevilla aandoet kunnen fietsdozen en andere bagage tijdelijk op veilige wijze opgeslagen worden.
http://www.fincalaluz.com/
info@fincalaluz.com

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Andalusië
Andalusië
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS