Onbegrensd Fietsen - Bestel hier online fietsgidsen met de mooiste fietsroutes door europa
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   GPS   Links   Boeken over Ons   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Deel 0
Georganiseerde Reizen

Fital
Na het succes van de eerste reis in 2019 organiseert Fital in 2022 weer twee 'groeps'fietsreizen. De eerste in het voorjaar naar de Middelandse Zee en de tweede in het najaar en gaat naar Rome.Voorjaar (vertrek 13 mei 2022); De Veloroute du Soleil, een route van Paul Benjaminse, waarbij men voor meer dan 80% over vrijwel aaneengesloten fietspaden fietst over oude spoorbanen en langs rivieren en kanalen door België, Duitsland en Frankrijk. Het is daarmee het langste fietspad tussen Maastricht en de Middellandse Zee. De overige weggetjes die gevolgd worden zijn autoluw. Door het geringe aantal kilometers en hoogtemeters is de route veel makkelijker dan andere fietsroutes. Onderweg komt u door het natuurgebied van de Hoge Venen en Eifel, langs de wijngaarden van de Moezel, door de uitlopers van de Vogezen, door de wijngaarden van de Bourgogne en de Beaujolais en door het Rhônedal. We passeren onderweg mooie steden als Aken, Metz, Nancy, Beaune, Lyon, Valence, Orange en Avignon. Deze reis is met vervoer van bagage, professionele begeleiding en overnachting in hotels. Overdag kunt u geheel in uw eigen tempo fietsen. https://www.fital.nl/fietsvakantie/frankrijk/fietsvakantie-veloroute-du-soleil

Najaar (vertrek 30 september 2022); Onbegrensd Fietsen van Basel naar Rome. De reis begint in de mooie stad Basel. Via het dal van de Rijn door Zwitserland wordt de oversteek door de Alpen naar Italië gemaakt. Wie niet veel klimmen wil, maakt gebruik van het mooiste spoorlijntje van Europa. Vanaf het Comomeer fietst het verder langs de historische steden Mantova, Modena, Florence, Siena en Orvieto. De route voert door prachtige Italiaanse landschappen naar uw einddoel; de eeuwige stad Rome. We volgen tijdens deze reis de route van Paul Benjaminse.

De Fietsroute vanaf Basel tot Rome is ca. 1450 km en richt zich op de sportieve fietser die van het landschap wil genieten en niet bang is voor een heuveltje. Het eerste deel vanaf Basel tot Thusis loopt grotendeels door het dal van de Rijn en stijgt slechts heel geleidelijk. Daarna maken wij de keus om met de beroemde Bernina Express van de Rhätische Bahn de Alpen te beklimmen en vanaf St. Moritz af te dalen naar Italië. Vanaf het Comomeer tot aan de Apennijnen verloopt de route door lage heuvels of vlak terrein.. Na Modena gaat het meer de echte heuvels in van de Apennijnen en Toscane, maar de route probeert steeds geleidelijk te stijgen. U fietst voornamelijk over lokale binnenwegen en verharde fietspaden, Een heel kort stukje fietspad is onverhard maar prima fietsbaar of met alternatief over asfalt. Om aan deze reis deel te kunnen nemen dient u wel een geoefende fietser te zijn. Deze reis is met vervoer van bagage, professionele begeleiding en overnachting in hotels. Overdag kunt u geheel in uw eigen tempo fietsen. https://www.fital.nl/fietsvakantie/italie/fietsvakantie-onbegrensd-fietsen-naar-rome


Zoefietsvakanties
Zoefietsvakanties stelt individuele fietsvakanties op maat samen. Dit betekent dat Zoef uw reis vooraf voor u organiseert. Hierdoor kunt u vanuit huis vertrekken en op de fiets of op een andere wijze naar het beginpunt van een route van Paul Benjaminse reizen. U geeft aan Zoef door hoeveel kilometer per dag u wilt fietsen, hoeveel rustdagen u wilt inlassen, wat de reisperiode is en wat uw voorkeur is qua accommodatie (hotel, B&B, trekkershut, etc). Zoef stippelt voor u de reis uit, boekt de accommodaties en regelt indien van toepassing het vervoer naar en van het begin- en/of eindpunt, waarna u zelfstandig de fietsreis gaat maken.

Voorbeeld: de Maasroute naar Langres, terug naar Metz en dan via de Veloroute du soleil terug naar Maastricht. Vanaf Maastricht is dit ongeveer 1210 km, eventueel uit te breiden met vertrek- en eindpunt vanuit huisadres. De route is ook in te korten door te fietsen tot Bannoncourt en dan via Pont-a-Mousson en Metz terug te fietsen naar Maastricht. Deze optie is 815 km. Natuurlijk kunt u ook naar een eindpunt fietsen en terug met de trein, of de fiets terug laten brengen door een transportbedrijf.

U bepaalt wat en hoe u het wilt en Zoef regelt vooraf alles voor u, zodat u zorgeloos op vakantie kunt gaan. Bezoekt u voor meer informatie de website: www.zoefietsvakanties.nlSinds het voorjaar van 2013 organiseert TRAP Reizen fietsvakanties op basis van de routes uit de serie Onbegrensd Fietsen. TRAP Reizen is een nieuwe afdeling van STAP Reizen, al twintig jaar specialist voor wandelvakanties rondom de Middellandse Zee. STAP Reizen staat onder meer bekend om zijn keuze van aantrekkelijke accommodaties langs de route en die expertise is nu ook ingevoerd bij TRAP Reizen. De routes zijn ingedeeld in overzichtelijke etappes waardoor er naast het fietsen genoeg tijd over blijft om te genieten van het verblijf in de accommodaties en de lokale keuken. TRAP Reizen organiseert verder het vervoer van uw eigen fiets of zorgt voor een goede huurfiets bij het beginpunt van de route. Voor deze route kunt u beschikken over een eigen gps-track met daarin de route naar de accommodaties opgenomen. De volgende reizen worden nu aangeboden:

​Salzburg – Venetië
Een grote afwisseling aan landschappen tussen de stad van Mozart en de stad van Vivaldi. Ook dwars door de bergen kenmerkt deze route zich door het grote aantallen kilometers over vrijliggende fietspaden.

Rondje Veneto:
Venetië – Treviso –Proseccogebied – Bassano –Vicenza – Venetië
Een heerlijk rustig rondje langs de pronksteden van de Veneto en de villa’s van Palladio. De lieflijke heuvels van het Prosecco-gebied zullen iedereen verrassen.

Naar de Riviera:
Basel – Riviera – Nice

Op weg naar Rome III:
Pisa – Siena – Orvieto – Rome


Zie verder www.trapreizen.nl 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Fietsen in
België
Frankrijk
Italië
Zwitserland
Oostenrijk
Spanje
Slovenië
Kroatië
Ierland
Toscane
Umbrië
Griekenland
Portugal
Tsjechië