Onbegrensd Fietsen - Bestel hier online fietsgidsen met de mooiste fietsroutes door europa
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   GPS   Links   Boeken over Ons   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Rond Holland
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Deel 0
Nieuws

02-2022
8e druk Parijs
De achtste druk van Parijs komt uit op 17 februari

12-2021
Langs de Maas op TV
De prachtige serie Langs de Maas van Omroep Max waarbij Huub Stapel de kijker meeneemt naar bijzondere plekken langs de Maas, valt uiteraard samen met het verloop van de Maasroute. om u alvast een inzicht te geven welke plaatsen Huub Stapel onderweg heeft aangedaan, hebben we onderstaand kaartje gemaakt.
langs-de-maas.pdf

Veel plezier bij het kijken van de serie.12-2021
Derde druk Ruta Iberica deel 1 verschenen
In de nieuwe editie voor de Ruta Iberica wordt ook de nieuwe toegangsroute aangekondigd vanaf Hendaye naar het stroomgebied van de Duero. Daarmee sluit de Velodyssee volledig aan op de Ruta Iberica. De route is bekend en de tracks zijn klaar. De detailkaarten worden voor mei aan de site toegevoegd.


    Prijs: 24,5008-2021
Gevolgen van de overstromingen
De overstromingen in het gebied van Zuid-Limburg, Ardennen, Eifel en Luxemburg hebben ook gevolgen gehad voor de routes maar de meeste problemen zijn inmiddels weer opgelost. In augustus voer ik een verkenning uit langs de punten die het meest geraakt zijn.

Parijs:
De route van Maastricht naar Dinant kan tot eind december tussen Esneux en Comblain-au-pont niet meer gevolgd worden. Daar moet men even over de hoofdweg.

Maasroute:
Kaart 4
Er zijn net nieuwe fietspaden geopend wardoor je niet meer omhoog via Hermalle hoeft. Alles is prima bewegwijzerd.

Kaart 7
Er wordt aan een nieuwe fietsbrug naar de stad toe gewerkt op de samenvloeiing van Maas en Samber. Deze is nog niet af maar lang kan dat niet duren. Op de laatste kilometers voor Dinant moet het asfalt door de overstroming vernieuwd worden, er geldt een omleiding via de andere oever over de drukkere weg.

Kaart 8
In Dinant zelf is er geen enkel probleem meer .Het fietspad op de linkeroever ten zuiden van Dinant uit, hobbelt wel veel. Als je met iets meer auto’s sneller door wil fietsen is de rechteroever stroomopwaarts toch makkelijker.

Rome 1:
Het ziet er naar uit dat de route via de Vennbahn, maar ook de afkorting tussen Epen en Raeren weer helemaal begaanbaar is. Alleen in Vianden zelf moet een kleine omleiding gevolgd worden.
De variant van Raeren door het natuurgebied de hoge Venen over de onverharde wegen door het dal van de Hill blijft voorlopig afgesloten.

Kaart 7
De omleiding bij Auel over het weggetje aan de andere kant van het riviertje staat aangegeven. Het is niet eens om.

Kaart 9
In Vianden zelf was een kademuur weggespoeld. Maar er staat een omleiding voor iedereen aangegeven door het dorp. Na 800 meter ben je weer op de route.

Het fietspad langs het stuwmeer bij Biwels was goed begaanbaar. Na regenval iets modderig, maar geen probleem. Je moet geen haast hebben, maar het blijft mooi.

Veloroute du Soleil:
De route is eigenlijk bijna volledig begaanbaar tot aan Irrel in Duitsland. nog voor Irrel bij Prumzurlay moet je de gewone weg gaan volgen op de andere oever. Vanaf Irrel is het handig om ook eerst de gewone weg naar Minden te volgen voordat je de fietsroute weer oppikt. Op 11 augustus ga ik zelf even polshoogte nemen. De camping in Rosport langs de Sauer bestaat voorlopig niet meer. De fietspaden langs de Duitse kant van de oever van de Sauer zijn nog afgesloten, alhoewel je er wel in principe kan fietsen. De schade langs deze oevers is aanzienlijk. Probeer de mensen die aan de fietspaden werken te ontzien en fiets anders even over de gewone weg. Na Wasserbillig is alles weer normaal.

Kaart 9/10
De hoofdroute loopt na Enzen nu via Schankweiler. De route is nu ook zo in beide richtingen bewegwijzerd.

De zichtbare ravage na de overstroming is groot, maar voor het fietsen valt het mee.
Van Holsthum naar Irrel kan men na de overstroming de hele route weer volgen. Tussen Prumzurlay en Irrel is weliswaar een helft van het pad in de rivier verdwenen, maar afgescheiden met hekken kan men over de andere helft doorfietsen. Het is maar tien meter.

In Irrel gaat men de brug over en dan rechtdoor tot de rotonde. Net over de brug is men nog wel aan het werk, maar je kan er overheen fietsen. Op de rotonde boven neemt men eerst de hoofdweg naar Minden voor iets meer dan een kilometer. Dan slaat men linksaf. Er staat een bordje Radweg Umleitung. Het oude fietspad is na Irrel over een lengte van honderdvijftig meter door de kracht van het water totaal verdwenen. Dit zal op zijn vroegst pas in de winter van 2022 gerepareerd zijn.

Na Minden kan men het fietspad langs de Duitse oever volgen tot aan de Moezel. Er staan overal nog afzettingen met verboden voor fietsen en de bordjes Hochwasser, maar iedereen fietst hier weer. Er was alleen een boom dwars over het pad, na Wintersdorf, maar daar kon je makkelijk de fiets over heen tillen.

Ook over de Luxemburgse zijde kan men weer fietsen, maar die is minder mooi, omdat het fietspad daar dichter op de weg zit. Er lag nog wel wat modder, maar je kon er langs.


07-2021
Vervoer
Het vervoer van de fiets per trein wordt voortaan verzorgd door fiets-mee.nl. Zij zoeken voor jou de best mogelijke verbinding en kunnen de treinreis inclusief fiets binnen Europa boeken.

Camino transport verzorgt nu fietsvervoer van en naar Frankrijk en Noord en Midden van Spanje, Portugal en Italië. voor meer informatie: camino-fietstransport.nl


05-2021
Fietskriebels Podcast
Henrik Kos heeft in zijn sprankelende reeks podcasts onder de naam Fietskriebels ook ruimte geboden voor een interview met mij, Paul Benjaminse. Natuurlijk is dat een hele eer en ik heb bij het terugluisteren ook kunnen genieten. Toch zou je altijd willen dat bepaalde woorden sneller uit je mond rollen, maar goed, het is wel echt. De aflevering van zijn podcast staat online, hierbij de link:
https://anchor.fm/henrik-kos/episodes/17-Speciale-Editie-On-The-Road-Again-met-Paul-Benjaminse-evk39c
of via:
https://fietskriebels.com/2021/05/05/podcastaflevering-17/
en natuurlijk op alle podcast luister platforms.

Bekijk deze video op YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=VJuYihWEBm0


10-2019
De Zilverroute en de Eurovelo 1
Kaart 15 en 16: In de Extremadura en de aangrenzende regio Castillië en Leon werkt men hard aan de Eurovelo 1 op de Via de la Plata. Nu al kan men vanaf Hervas over de Via Verde naar Bejar en dan door naar Navalmoral de Bejar. Dat is bij elkaar zo’n 25 kilometer waarmee men de pas tussen de Extremadura en Castillië kan nemen. Het stijgt heel wat geleidelijker en beter dan de oude route. Alleen in Hervas moet de ijzeren brug nog voltooid worden, maar dat zal waarschijnlijk in februari 2020 opengesteld zijn. Ook al vanaf Carcabosso kan men nu de Eurovelo 1 volgen waarmee je nu zeer gelijkmatig kan stijgen naar Caparra. In heel Castillië-Leon is de Via de la Plata nu bewegwijzerd als Eurovelo 1. Nu al kan men vanaf Caparra de bordjes volgen.

Kaart Zamora stad en Kaart P1: In Zamora is het fietspad weer opengesteld waarmee men heel rustig door het bos de stad kan verlaten voor de route over het kleinste stukje Portugal. Na de aanleg van de Hoge snelheidslijn is alles weer hersteld.


    Prijs: 24,50


 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Fietsen in
België
Frankrijk
Italië
Zwitserland
Oostenrijk
Spanje
Slovenië
Kroatië
Ierland
Toscane
Umbrië
Griekenland
Portugal
Tsjechië